Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

InkPerformer – Ispišite više uz još manju potrošnju boje

Korisnici Caldera RIP uređaja zahvaljujući novoj verziji InkPerformer modula mogu ispisati više uz još manju potrošnju boje

 

Caldera i Alwan Color su svoju stručnost udružili 2011. godine na korist digitalnih tiskara širokog formata. Svojim inovativnim modulom za uštedu boje omogućuju korisnicima Caldere značajne uštede boja prilikom ispisa, bez gubitka kvalitete prilikom reprodukcije tonova. Modul pod nazivom InkPerformer korisnicima daje mogućnost praćenja i optimizacije potrošnje boja, što komercijalnim tiskarima daje značajnu ekološku i ekonomsku prednost nad svojim konkurentima.

InkPerformer koristi najnoviju verziju Alwanove tehnologije za profiliranje, unutar snažne i prilagodljive inačice 11 Caldera RIP-a. U mogućnosti je osigurati do 38,5% (-10% dodatne uštede u odnosu na prethodnu verziju), za bilo koji tip ispisa širokog formata. Ovaj modul omogućuje značajne uštede i smanjuje potrošnju boje bez obzira na to koju tehnologiju ispisa koristite (solvent, lateks, UV…), što rezultira brzim povratom investicije posebno za one s velikim volumenom proizvodnje.

InkPerformer izračunava novu kombinaciju za formuliranje boje na ispisu koja smanjuje ukupnu količinu tinte koja se koristi”, objašnjava Arnaud Fabre, voditelj marketinga Caldera proizvoda. “Za ispis bilo kojeg tona, InkPerformer određuje optimalnu kombinaciju tinti koristeći što više crne i što manje šarenih boja, za optimiziranu potrošnju. To se može učiniti zahvaljujući Alwanovom Dynamic Maximum Black tehnologijiom koja je puno točnija od GCR metode”.

Zahvaljujući ovom modulu, digitalni tiskari su u mogućnosti održavati preciznu reprodukciju boja, ali i poboljšati metamerizam pri ispisu tamnih tonova, što je posebno korisno pri ispisu sivih tonova i gradijenata. “Uz intuitivno i jednostavno grafičko sučelje, InkPerformer je praktičan i koristan alat za digitalne tiskare”, nastavlja Fabre, “jer ne zahtijeva dodatno profiliranje za provođenje uštede, što znači da tiskari mogu koristiti svoje postojeće izlazne profile”. Modul također omogućava brzu usporedbu izvorne pripreme s prilagođenom reprodukcijom i izračunava postotak uštede za svaku boju, dajući tvrtkama mogućnost odabira uštede za svaki posao.

Ova poboljšana verzija InkPerformera je dostupna kao opcija na Caldera RIP V11 kod svih Caldera distributera. Omogućen je i besplatan probni rok za sve one koji su zainteresirani za izračun povratka investicije u njihovim specifičnim uvjetima proizvodnje.

 

www.caldera.com

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content