PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Inovativno rješenje za masovnu proizvodnju personaliziranih etiketa

Tvrtka Tarkett osnovana je 1880. g. i danas je jedan od svjetskih lidera u industriji podnih obloga. U svojoj ponudi imaju sve vrste podova. Od onih za domaćinstva i poslovne prostore do onih za sportske terene. U svom proizvodnom pogonu u Bačkoj Palanci u Srbiji, za obilježavanje tepiha i ostalih podnih podloga svakodnevno se koriste Epson ColorWorks C7500G pisačima.

Oni im služe za ispis personaliziranih etiketa na zahtjev i to u količini koja je potrebna. Time je proces proizvodnje pojednostavljen, a zahvaljujući Epson rješenju korisnik ima fleksibilnost za unijeti sve neophodne promjene na etikete. Ta mogućnost tvrtki Tarkett štedi i vrijeme i novac jer ne dolazi u situaciju da moraju baciti stotine unaprijed otisnutih zaliha etiketa.

“Zbog prepoznatljivosti Tarkett brenda, etiketa je vrlo važan elemenat tržišnog nastupa. Godinama unazad etikete smo poručivali eksterno. To nam je davalo dodatne probleme pošto se događalo da su rokovi isporuke duži, dogodi se greška na etiketi, a i sama interna logistika je bila poprilično kompleksna. Pored toga nismo bili u mogućnosti da ispunimo zahteve kupaca koji imaju svoj brend i svoje elemente na etiketi,” komentirao je Srđan Vidaković, system engineer u tvrtki Tarkett.

Zajedno do savršenog rješenja

U suradnji s tvrtkama Identicus i Epson, tvrtka Tarkett uspješno je našla dobavljača etiketa. Uz njihovu pomoć kreirali su mogućnost tiska personaliziranih etiketa. Takav su koncept integrirali u svoj SAP sustav. Iz Tarketta navode kako su se Epsonova rješenja pokazala najboljima za zahtjeve njihovog pogona. Isto tako ističu i Epsonovu fleksibilnost prema svim konceptima koje su u Tarkettu zamislili.

“Identicus je veoma ponosan na činjenicu što je Tarkett, kao jedan od vodećih proizvođača podnih obloga u svetu, odabrao naše rešenje optimizacije procesa u domenu personalizacije i automatizacije štampe etiketa, kolornih etiketa za potrebe obeležavanja krajnjih proizvoda. Isto tako smo uspeli i da obezbedimo jedno sveobuhvatno hardversko i softversko rešenje kojim je Tarkett s jedne strane dobio mogućnost da maksimalno smanji broj predefinisanih etiketa, a sa druge strane neograničenu mogućnost personalizacije,” izjavio je Obrad Babić, managing director u tvrtki Identicus SR.

Kao najvažniju stavku u procesu tiska etiketa iz tvrtke Tarkett navode svoje klijente. Njima su implementacijom ovog sustava omogućili da svaki put zaprime “custom made” etiketu u skladu sa svojim potrebama. Tako su postigli značajne uštede u svojem poslovanju i olakšali rad operatera na liniji.

Pogledajte video:
Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content