Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Inspiracija mladim dizajnerima za kreativnost u tisku

Sveučilište u Huddersfieldu inspirira mlade dizajnere da istraže kreativnost u tisku

Kada je student doktorskog studija i viši predavač, Brent Hardy-Smith, otkrio novi Mimaki UJF,  pisač iz tekstilnog segmenta, vidio je veliki potencijal.

Sveučilište u Huddersfieldu ima jedinstven pristup promicanja prednosti digitalnog tiska na svoje studente, a mnogo toga se odnosi na slučajni susret kojeg je student doktorskog studija i viši predavač, Brent Hardy-Smith imao prije četiri godine s gospodinom Stephenom Calcuttom; Koordinatorom tehničkog odjela u sveučilišnoj Školi za umjetnost, dizajn i arhitekturu.

„U to vrijeme nisam znao što i kako, ali nakon malo istraživanja otkrio sam novi Mimaki UJF pisač za tekstilni segment.” Taj pisač sada stoji uz najsuvremeniji Mimaki Tx300P-1800, pisač za direktni tisak na tekstil koji također nudi opciju tiska malih formata, velikih formata, povezivanje, završnu obradu i druge postupke ispisa. Međutim, to nije običan sveučilišni tiskarski ured. Pod budnim okom  gospodina Calcutta, prostor se razvio u inspirativno i kolaborativno središte koje odiše kreativnošću, izaziva nastavne norme i potiče učenike da propituju i istraže svaki aspekt procesa dizajna i ispisa.

Mimaki_tekstil_printer_Print_Magazin

Kreativni alati

“Nisam ovdje da bih sjedio i kritizirao rad studenata”, kaže Hardy-Smith. “Umjesto toga, vodim radionice, učeći uz studente. Naša metodologija se odnosi na otkrivanje i transformativni dizajn, korištenje pisača kao kreativnog alata i suradnju s drugim tehnologijama i materijalima. ” To je najizraženije kada pogledamo neke od radova studenata koji su predstavljeni na njihovim završnim izložbama. Vez, animacija, interaktivni AR elementi, mikročipovi – svi isprepleteni u digitalno tiskane tkanine, knjige i fotografije. “Dovođenje Mimaki UJF, promijenilo je sve”, naglašava Calcutt. “To je resurs u cijeloj školi; na našim tekstilnim, grafičkim, fotografskim, arhitektonskim i likovnim tečajevima, a nevjerojatno je moćan. ”

Mimakijeva UJF serija višestruko nagrađivanih flatbed pisača malog formata koristi se u širokom rasponu industrija, od vrhunskih aplikacija za dekoriranje, do tržišta promotivnog ispisa proizvoda, unutar proizvodnih okruženja, kao i mnogih drugih sektora koji imaju koristi od njegovih širokih raspona kreativnih alata poput neprozirne bijele boje, prozirnog laka, živih procesnih boja i mogućnosti ispisa na gotovo bilo koju podlogu. Kreativne sposobnosti Mimaki pisača omogućavaju Hardy-Smithu da vodi studente u različitim smjerovima. “Ohrabrujem ih da pitaju, možemo li? Softver za dizajn kaže ono što je moguće, ali Mimaki dodaje potencijal, a to mijenja način na koji studenti razmišljaju o vezi između dizajna i tiska.”

 “Na našim se predavanjima usredotočujemo na kreativno korištenje tiska, a ne samo na stvaranje unutar softvera i to omogućuje studentima da rade izvan uobičajenih okvira.” Njihovo mjesto na ovogodišnjoj prestižnoj izložbi D&AD New Blood  to je i dokazalo. U moru zaslona i monitora, Huddersfieldova tiskana pozadina ispisana Mimakijevim pisačem, utjelovila je osjećaj engleskog ponosa i snažnu tekstilnu baštinu. Dvanaest studenata predstavilo je digitalno tiskanu odjeću. Jednostavno rečeno”, zaključuje Calcutt, “Na kreativan način koristimo tisak na tkanine i tako educiramo novu generaciju dizajnera, a Mimaki pisač to sve ujedinjuje.”

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content