Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Instalacijom Ricoh Pro C7500 S-Graf ostaje vjeran Ricoh tehnologiji

Instalacija novog Ricoh Pro C7500 razlog je zašto smo posjetili slovensku tiskaru S-Graf u Domžalama. Na samom početku, gosp. Sandi Breznik, vlasnik i osnivač tiskare prisjetio se samih početaka kako tiskare tako i ulaska Ricoh tehnologije u proizvodnju.

„Prošle godine navršili smo 30 godina poslovanja. Počeo sam s proizvodnjom naljepnica za vozila i reklama. Prva tehnologija tiska u pogonu S- Grafa bila je Xerox i nakon toga kreće era Ricoh printera.
Prije osam godina instaliran je prvi Ricoh Pro C7100. To je bio jedan od prvih Ricohovih printera s bijelom i lakom instaliran u regiji. Za Ricoh smo se odlučili zbog mogućnosti tiska bijele boje i laka. Bile su najave mogućnosti nadogradnje i na zlatnu boju, no ta je verzija stigla nekoliko godina kasnije sa serijom Ricoh Pro C7200. Do sada je Ricoh vjerno služio našim potrebama, ali je došlo vrijeme da svojoj proizvodnji dodamo mogućnosti za koje na tržištu ima sve više zahtjeva, a to su tisak zlatne, srebrne i IR boja“, kaže nam gosp. Breznik.

Proizvodi više klase sa specijalnim bojama

„Neprestano imamo upite za proizvode više klase sa specijalnim bojama – bijelom, lakom, zlatnom ili srebrnom. Do sada smo bijelu i lak radili kod sebe u tiskari, a zlatnu ili metalik boje rješavali kroz kooperante. Jedna boja koja će nam puno ubrzati proizvodnju je nevidljiva crvena – IR (invisible red). Radimo puno ulaznica koje trebaju imati zaštitni element koji se očitava s infracrvenim svjetlom. Do sada smo zaštitu radili ručno s pečatima. Nova IR boja omogućit će nam da u jednom prolazu, prilikom tiska ulaznica, odmah printamo i IR zaštitnu boju“, ističe gosp. Breznik.

Što se tiče kvalitete otiska, Ricoh Pro C7500 ima puno finiji otisak, odličan tonski prijelaz, a bijela i drugi tonovi su još više pokrivni u odnosu na Ricoh Pro C7100.

Što se servisa tiče, kaže kako rješavaju sve s Eurocopom i ističe da je jako zadovoljan. „U osam godina nikad nisam na servis čekao dulje od 24 sata“ ističe gosp. Breznik.

Cijeli intervju iz tiskare S-Graf dostupan je i u online izdanju Print Magazina.  

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content