Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

INTERGRAFIKA – program događanja

Dva tradicionalna bienalna sajma INTERGRAFIKA 24. međunarodni sajam grafičke industrije i papira i MODERNPAK 29. međunarodni sajam ambalaže i pakiranja održavaju se na Zagrebačkom velesajmu od 31. svibnja do 2 lipnja.

U paviljonima 8a i 9 izlaže 65 izlagača iz 13 zemalja na 3000 četvornih metara.

 

 

U nastavku donosimo stručno – prateći program kojeg je organizator Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

INFRARED DESIGN je inovacija koja je do sada već dobila veliki broj međunarodnih nagrada, među kojima se u posljednje vrijeme ističu Grand Prix na 65. međunarodnom sajmu inovacija Innova 2016. u Bruxellesu te zlatna medalja s posebnom pohvalom žirija i posebno priznanje grada Ženeve za najbolju inovaciju na 45. salonu inovacija u Ženevi.

Infrared Design je inovacija koja omogućuje tisak dvostruke slike s praktički neograničenim brojem tonova. Prva slika je vidljiva na dnevnom svjetlu, a druga slika se izdvojeno vidi u infracrvenom dijelu spektra elektromagnetskog zračenja. Dvije nezavisne grafike, dvije različite informacije, mogu biti tekstovi, slike; vektorske, piksel ili grafike generirane algoritmom.

3D MODELIRANJE predstavlja trend u okviru grafičkih komunikacija 21. stoljeća, te uključuje kako skeniranje trodimenzionalnih objekata, obradu tako dobivenih datoteka, kreiranje prototipova te njihovo fizičko ostvarivanje u tehnologiji 3D tiska.

GRF selfie i interaktivni zid su hardverski i softverski razvijeni i sastavljeni na Grafičkom fakultetu te omogućavaju interakciju s korisnicima korištenjem web kamere odnosno ekrana osjetljivog na dodir. GRF selfie prepoznaje prisustvo korisnika prateći zvuk i prepoznajući lice, a kao izlaz daje fotografije i GIF animacije obrađene filterima po uzoru na Instagram i slične aplikacije koje se automatizmom mogu objavljivati na društvenim mrežama.

Interaktivni zid radi na principu ljudskog mozga i uspoređuje frameove korištenjem suptraktivne metode što omogućuje izdvajanje područja na slici na kojem je došlo do pomaka odnosno promjene, a ključna je razlika od većine drugih rješenja to da procesorsko opterećenje ne ovisi o broju istovremenih korisnika.

NAKLADNIČKA DJELATNOST

U sklopu izložbenog prostora Grafičkog fakulteta predstvit će se i izdavačka odnosno nakladnička djelatnost Grafičkog fakulteta što se odnosi na izdavanje stručne i znanstvene literature, ali posebno i Acta Graphica– znanstveni časopis za tiskarstvo i grafičke komunikacije.

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA

Svojim radovima predstavit će se i studenti Grafičkog fakulteta koji će izlagati fotografije nagrađene na međunarodnim fotografskim natječajima, svoje vlastite fontove dizajnirane u okviru kolegija Tipografija i svoje radove izrađene u okviru kolegija Ručni uvez knjige i Ručna izrada kutija.

 

PREDAVANJA

pozornica paviljon 9

31.05., četvrtak

  • 10.30-11.30 “Utjecaj web okruženja na suvremene trendove u obrazovanju”
    prof. dr. sc. Nikola Mrvac
  • 11.00 – 11.30 “Nove infracrvene tehnologije u zaštiti ambalaže”
    izv. prof. dr. sc. Ivana Žiljak Stanimirović

 

IZLOŽBE

– Izložba radova studenata Grafičkog fakulteta
– Izložba radova učenika Grafičke škole

 

 

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content