Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Interior decoration segment s puno potencijala

Prilagođeni dizajn, u primjerice uređenju interijera, danas je, zahvaljujući različitim tehnologijama tiska, široko dostupan. Jastuci, zavjese, prekrivači, stolnjaci, zidni ukrasi, pa čak i kućni namještaj mogu imati osobni pečat. Osim unutrašnjih dekoracija, podne i zidne pločice, radne površine i kuhinjski paneli također se mogu dizajnirati i proizvesti prema želji.

Tisak kućnog tekstila i općenito proizvoda za uređenje interijera sve je popularniji zbog čega spada u segment tržišta koje obećava i koje sve više raste.

U tvrtki Epson taj je trend također prepoznat. Stoga su se na ovogodišnjem sajmu Fespa u Berlinu mogla pronaći rješenja koja u potpunosti zaokružuju proces nastanka različitih proizvoda za interior decoration. 

Resin ink za sve indoor aplikacije

Prvi među njima je resin ink pisač velikog formata SC-R5000L  koji nudi precizan ispis s postojanim bojama na bazi vode. Otisak se brzo suši, a boja je fleksibilna i otporna na ogrebotine.
Ovo je prvi Epsonov pisač velikog formata s bojom na bazi smole zahvaljujući kojem tiskari i dizajneri mogu proizvoditi široki raspon aplikacija visoke vrijednosti, uz izvanredne rezultate koji su pritom i ekološki prihvatljivi.

Tisak je moguć na širokom rasponu podloga uključujući zidne obloge, soft signage, umjetnički papir, tekstil, platno, tapete. Boja na bazi vode bez mirisa znači da se otisnute aplikacije mogu koristiti u osjetljivim zatvorenim okruženjima kao što su škole, bolnice i hoteli. Također ima GreenGuard Gold, AgBB iFrench-VOC certifikate.

Riječ je o pisaču širine 1.64m te brzine ispisa od 15 do 22m2/h, ovisno o kvaliteti ispisa. Pisač u sebi ima PrecisionCore Micro TFP ispisne glave te veličinu kapljice od 4.9 pikolitara. Ovom serijom Epson nudi sve na jednom mjestu kad je u pitanju kvalitetan i ekološki tisak, između ostalog i rješenja za dekoraciju interijera. Na tržištu naše regije iz SureColor R serije dostupni su modeli SC-R5010 i SC-R5010L.

Epson_interior
Sublimacija i kućni tekstil se vole

Primjena tiska u proizvodnji namještaja i kućnog tekstila, mora prije svega, biti bezopasna za ljude. Tu na scenu stupa popularni sublimacijski tisak.

Što se tiče Epson sublimacijskih rješenja, dvije su uzdanice –  manji model SureColor SC-F9400H i novo industrijsko rješenje SC-F10000H.
Manji model ima 4 boje, dok SC-F10000H dolazi sa šest boja, odnosno ima dva ekstra kanala, fluorescentnu roza i žutu. Dva dodatna kanala mogu se koristiti i za Lm i Lc opciju. Dodatne fluorescentne i light opcije boja korisnicima daju pristup još većem broju primjena u aplikacijama kao što su moda, ali i kućni tekstil te soft signage.

Za čvrste materijale u interijeru tu je UV LED flatbed SureColor SC-V7000

Za sve one koji žele proširiti svoju ponudu i proizvoditi visokokvalitetna rješenja tu je prvi Epsonov UV LED flatbed pisač SureColor SC-V7000. Nadovezuje se na uspješnu Epsonovu SureColor S seriju signage pisača, pružajući visokokvalitetne, brze i pouzdane rezultate na različitim medijima.

Ovaj robusni, cjenovno prihvatljivi, prije svega, signage pisač, uključuje Epsonovu ispisnu glavu Micro Piezo u kombinaciji s novorazvijenim setom od deset originalnih boja koji kao standardne uključuje sivu, crvenu, bijelu i lak.
UV flatbed pisač nudi mogućnost ispisa do dimenzija 2.5 x 1.25m.  Ispisuje izravno na širok raspon podloga debljine do 80mm, uključujući akrile, polikarbonate, PVC, aluminij, metal, poliester, pjenaste ploče, stiren, drvo i kamen.
Dakle, primjena u uređenju interijera ovisi samo o željama.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content