Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

ISO potvrdio novi međunarodni standard za proizvodnju ambalaže i etiketa

Radna skupina Ghent (Ghent Workgroup), međunarodna organizacija koja razvija i promovira najbolje prakse u grafičkoj industriji, objavila je da je njezin prijedlog specifikacije postupaka proizvodnje ambalaže i etiketa prihvaćen kao međunarodni standard. Prijedlog je potvrdila Međunarodna organizacija za standardizaciju (International Standards Organization, ISO) te je prihvaćen kao međunarodni standard ISO 19593-1. Važan je to korak za standardizaciju i automatizaciju radnih procesa pri proizvodnji ambalaže i etiketa temeljnih na PDF formatu.
PDF datoteke u procesima proizvodnje ambalaže obično sadrže dizajn koji treba otisnuti i elemente koji se ne tiskaju, no ključne su za to kako će otisnuti materijal biti dalje obrađen. Nakon otiskivanja, ključne informacije su one o rezanju i sklapanju, odnosno o rezanju kutija u konačni format i presavijanje u 3D oblik. Grupa Ghent prije nekoliko godina primjetila je da je nedostatak standardizacije u načinu na koji su elementi tih “koraka obrade” sadržani u PDF dokumentima zapreka za prihvaćanju PDF-a kao standardnog formata u  radnim procesima proizvodnje ambalaže.
Pododbor zadužen za ambalažu unutar Ghent Workgroup predložio je  upotrebu metapodataka priloženih kao proizvoljni sadržaj grupe (poznatiji kao slojevi) u PDF dokumentima kako bi se standardizirale informacije o elementima potrebnim za različite korake tijekom procesa proizvodnje ambalaže.
Usvajanje standarda važan je korak prema povećanju produktivnosti cijelog nabavnog lanca. Ambalažna industrija sada ima službeno, standardizirano sredstvo za komuniciranje digitalnih podataka, uključujući i PDF-ove, tijekom čitavog procesa pred-proizvodnje. To će značajno smanjiti potrebu za ručnom intervencijom i smanjiti mogućnost ljudske pogreške u složenoj i visoko konkurentnoj ambalažnoj industriji.

 

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content