Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Istraživanje: prednosti tintnih pisača čine ih prvim izborom

Zablude o laserskim pisačima još uvijek su česte diljem Europe. No, kako očekivanja po pitanju zaštite okoliša, cijena i izvedbe sve više rastu, nastaju i nove prilike za tintne pisače.

Istraživanje koje je proveo Epson u 21 zemlji Europe pokazuje kako je čak 74 % rukovoditelja i utjecajnih poslovnih osoba odabralo tintne pisače kada su im predstavljene činjenice o izboru uredskih pisača i to svega nekoliko mjeseci nakon što je Epson najavio kako će povećati investicije u tehnologiju uredskih tintnih pisača.

Online istraživanje, koje su proveli Epson Europe i Coleman Parkes, prikupilo je podatke od više od 8.000 stručnjaka iz 21 europske zemlje, uključujući Hrvatsku. Rezultati su bili začuđujući. Pokazali su kako su mnoge stare zablude o tome koja je tehnologija učinkovitija, posebice kada su u pitanju otpad i produktivnost, još uvijek vrlo česte. Zapravo, svega 7 % ispitanika je znalo kako su uredski tintni pisači bolji u svih pet testiranih kategorija: otpad, produktivnost, brzina, emisije CO2 i potrošnja energije.

Grupiranje rezultata po regijama otkriva zanimljive usporedbe među velikim europskim tržištima. Pogledamo li skupinu zemalja koja uključuje Sloveniju, Srbiju, Grčku i Hrvatsku, rezultati pokazuju kako bi većina ispitanika, njih 81 %, odabrala poslovne tintne pisače nakon što im se pokažu stvarni podaci i bez obzira na ranije zablude. Ova tehnologija nije samo odličan izbor za vaše poslovanje, već i za  okoliš.

„Laserski pisači su dugo bili dominantna sila među uredskim pisačima. No, korisnici traže bolji ispis o nižem trošku i pri većoj brzini, a da pritom štede energiju. Mi smo zaključili kako je jedini način da ispunimo ova očekivanja daljnji razvoj tintne tehnologije koju smo prvenstveno razvili za industrijsku uporabu, a to je okruženje u kojem su produktivnost i kvaliteta ključni“, kazao je Tvrtko Ljubić, voditelj poslovnih proizvoda u tvrtki Epson kaže.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content