Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Izdvojeno iz teme broja: Limitirane serije manje ambalaže – I dio

Mimaki – pet minuta do gotovog rješenja za ambalažu

 

Mimaki je najavio zajedničku suradnju s Poduzećem Esko kako bi pojednostavili digitalnu proizvodnju ambalaže za poduzeća koja proizvode uzorke pakiranja kao i mala pakiranja te personaliziranu ambalažu. Original Goods Package System (OGPS)- Originalni sistem pakiranja u Mimakiju sastoji se od ovih elemenata: ArtiosCAD dizajnerskog rješenja iz poduzeća Esko, koje izrađuje svjetski najkorištenija pakiranja CAD softvera, uključujući 400 jednostavnih predložaka kao i alata za stvaranje novih, personaliziranih pakiranja.

 

Mimaki UJF-6042, LED UV inkjet plošnog pisača sa maksimalnim dimenzijama tiskanja 610x420mm. On se može koristiti za ispis na proizvodima kao i za ispis na pakiranjima. Mimaki CFL-605RT, kompaktnog stola za rezanje koji podržava proizvodnju „na zahtjev“, s više funkcija uključujući rezanje i presavijanje ambalažnog materijala. Generalni direktor marketinga za Mimaki, g. Mike Horsten kaže kako proizvođači ambalaže i poduzeća koja rade dizajn doživljavaju sve veći rast te su u potrazi za sve isplativijim sredstvima proizvodnje,  prilagođenim sve više manjim i personaliziranim pakiranjima. Njihov cilj u Mimakiju je bio da se pojednostavi proces pakiranja, dizajna i proizvodnje kako bi profesionalni dizajn ambalaže bio na dohvat proizvođačima svih veličina pakiranja. Ovom suradnjom ArtiosCAD softvera iz Eska i Mimakijeve tehnologije ispisa, njihov Originalni sistem pakiranja (OGPS) je jako dobro pozicioniran na tržištu a sve u cilju napretka u proizvodnji nečeg drugačijeg.

 

Kako cijeli ovaj sistem funkcionira?

Za stvaranje dizajniranog pakiranja, korisnik jednostavno odabire jedan od 400 profesionalno dizajniranih predložaka i unosi dimenzije paketa te debljinu materijala koji će se koristiti.  Detaljniji parametri mogu također biti specificirani. Sustav zatim stvara dizajn datoteke koja se može pomoću Adobe Illustratora i grafički obraditi. Korisnici također mogu koristiti specijalizirane alate za stvaranje vlastitih, prilagođenih dizajna te ih uključiti u konačnom dizajnu. Sustav ne nudi samo ukupno rješenje za projektiranje i izradu ambalaže već nudi i ispis izravno na proizvodu. U Mimakiju objašnjavaju da se može napraviti ispis iznimne kvalitete na UJF-6042 pisaču, u punoj boji i s učincima lakova – ako je potrebno, kada je dizajn konačan. Tiskani dizajn se može nakon toga izrezati i povećati s pomoću CFL-605RT, stola za rezanje koji odgovara veličini pisača.

MIMAKI CFL-605 RT

MIMAKI CFL-605 RT

Gotov paket tako može biti proizveden za nekoliko minuta, kako za malu proizvodnju, personalizirana pakiranja ili pak serijsku proizvodnju. Ovo rješenje će omogućiti dizajnerima, proizvođačima ambalaže, komercijalnim tiskarama i malim proizvođačima veću uspješnost na njihovom putu prema dizajniranim i manjim pakiranjima. Ovaj sistem Mimaki isključivo distribuira u Velikoj Britaniji i Irskoj preko poduzeća Hybrid Services Ltd, tako da je Originalni sistem pakiranja (OGPS), moguće nabaviti kod njihovih specijaliziranih prodavača.

 


Mutoh ValueJet 426UF LED UV

Mutoh_ValueJet426_Potrebe za malim serijama proizvoda visoke vrijednosti su uvijek prisutne, a proizvođači ih najviše vole jer nose najveću zaradu.  Bilo da se radi o proizvodima poput ambalaže za ekskluzivne proizvode, prototipovima, nagradama, suvenirima, personiziranih proizvoda ili darovnim kompletima sa logotipovima ili slikama, potrebno je koristiti najkvalitetniju opremu i imati najbolji ispis. Mutoh ValueJet 426UF LED UV printer nudi upravo sve navedeno, te je idealan izbor za sve koji ne pristaju na kompromise. S obzirom na sve zahtjevnije materijale 426UF koristi LED UV tehnologiju koja je idealan izbor za ispis na sve vrste materijala – čak i one termo osjetljive, izuzetna kvaliteta ispisa (veličina točke od samo 3,6 pL) omogućuje najbolji ispis u svakom trenutku, lak i bijela boja osiguravaju pomak od konvencionalnih metoda ispisa te nude prednost u stvaranju potpuno novih proizvoda, kompaktna dimenzija printera (i radna površina od 473 mm x 319 mm) ne oduzimaju dragocjen prostor a ekologija je zadovoljena u potpunosti budući da koristi VOC-free i non-HAP boje koje su sigurne za korištenje u zatvorenim prostorijama te ne zahtjevaju posebne ventilacije.


Efi Vutek GS printeri

Efi Vutek GS

Efi Vutek GS

Na spomen ambalaže odmah pomislimo na velike količine tiskanog kartona i ponekad drugih pločastih materijala. Velike količine i najbolju kvalitetu tiska mogu ponuditi samo najbolji strojevi u klasi, a iako su slični, velike su razlike između top kvalitete stroja i onih dostupnih većini.

 

U taj segment top kvalitete možemo svrstati samo mali broj modela printera. Prava produkcija se ne  zadovoljava prosječnim brzinama ispisa, visokom cijenom boje, lošom podrškom, a u krajnjoj liniji i manje poznatim i priznatim proizvođačima opreme, te uvijek zahtijeva samo najbolje. Efi Vutek sa svojim GS modelima drži vodeću poziciju u proizvodnji ambalaže, bilo da se radi o modelima radne širine od 2 m ili 3250 i HS100 modelima radne širine 3,2 m. Brzine ispisa su izuzetno visoke te se kreću od 186 m2/h do 334 m2/h tj. do 100 ploča u satu, a kvaliteta ispisa od 1000 dpi i greyscale ispisne glave (sa točkom od samo 7 pL) omogućuju ispis najzahtjevnijih poslova. Osim standardne UV ili sve popularnije LED UV tehnologije koje koriste GS printeri, model HS100 nudi obje tehnologije odjednom, te objedinjuje brzinu sitotiska sa kvalitetom offseta. LED UV tehnologija je vrlo bitna u ambalažnoj industriji budući da ne proizvodi visoku temperaturu u toku ispisa, što je ključno u radu sa termo osjetljivim materijalima poput kartona i nekih ploča, a povrh toga ušteda na električnoj energiji je znatna u odnosu na klasičnu UV tehnologiju te ne zahtijeva česte izmjene lampi za sušenje boje. Kontinuirani print ploča, MediaMaster automatski ubacuje i slaže isprintane ploče, Heavy duty namatalica teških rola, dodatni radni stolovi za dugačke ploče su samo neki od dodataka koji omogućuju istinsku produkciju.


ROLAND UV LE C – prvi uv printer-cutter

Roladn_UV_LECZa manje naklade ambalaže, Roland nudi tržištu UV LEC seriju pisača. Rolandov UV LEC pisač je prvi pisač u svijetu sa integriranim konturnim izrezivanjem. Korisnici mogu ovim pisačem izrađivati prototipove ambalaže i ambalaže malih naklada.

 

Omogućen je ispis CMYK plus bijele boje i bezbojnog laka (mat ili sjajnog) za 3D efekte otiska na bilo kojem materijalu te konturno izrezivanje ili perforiranje ambalaže sve na jednom stroju. Dostupan je u širinama od 76cm i 137cm što zadovoljava izradu i većih kutija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content