Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Je li na pomolu spajanje Fujifilma i Xeroxa?

Daljnja konsolidacija grafičke industrije mogla bi biti vrlo izvjesna ako se potvrde nagađanja da bi Xerox i Fujifilm “mogli postići veliki posao”, navodi se u izvješću Wall Street Journala. U izvješću se navodi da dvije tvrtke raspravljaju o nizu mogućih poslova, iako se smatra da je vjerojatnost da Fujifilm preuzme Xerox u cijelosti vrlo daleka. Xerox je, naime, nedavno stavljen pod pritisak najvećeg pojedinačnog dioničara koji je javno pozivao na promjene u tvrtki, dok je glavni izvršni direktor tvrtke Xerox g. Jeff Jacobson izjavio kako rezultati pokazuju da je tvrtka na putu da ostvari svoje zacrtane financijske ciljeve.

Fujfilm i Xerox suvlasnici su zajedničke joint-venture tvrtke vrijedne 7,2 milijarde funti koja djeluje na području azijsko-pacifičke regije od 1962.g.  Fujifilm je, nakon povećanja udjela 2001. godine većinski dioničar sa 75 % udjela. Međutim, partnerski je odnos postao nategnut nakon lanjskog skandala vezanog uz računovodstvene nepravilnosti na području Novog Zelanda i Australije.

Vrsni poznavatelji grafičke industrije komentiraju na način da je sigurno da razgovaraju, ali ono što bi moglo izaći iz toga su čista nagađanja. Kako kažu Xerox je uvijek teže prodavao na području teritorija Fuji Xerox-a pa su stoga strategija proizvoda, softver i partnerstvo uvijek bili u određenom raskoraku. Zbog toga su se, kako kažu, posljednjih godina i povećavale trzavice među njima, stoga, prema mišljenju nekih od njih, približavanje ima smisla.

Prošlog ljeta Fujifilm Holding predstavio je svoj srednjoročni plan prema kojem se očekuje rast prodaje do 2020. godine na 2,600 milijardi jena. Xerox je prošle godine od prodaje ostvario 10,8 milijardi dolara, a ukupna tržišna vrijednost tvrtke je 7,73 milijarde dolara.

I dok su u Fujifilmu potvrdili da razgovaraju sa Xeroxom, u Xeroxu su odbili komentirati ovu informaciju.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content