PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Još dva velika izlagača povlače se s Drupe

Zbog pandemije izazvane virusom Covid-19 još dva velika izlagača otkazala su svoje sudjelovanje na sajmu Drupa iduće godine.
Riječ je o japanskim tvrtkama Ricoh i Canon.  

U Ricohu ističu kako odluka nije donesena olako.  „Ricoh je uvijek iznimno cijenio mogućnosti koje je Drupa pružala. Međutim, ovu tešku odluku o povlačenju donijeli smo jer nam je zdravlje, sigurnost i dobrobit naših klijenata, partnera i osoblja prioritet broj jedan,” rekao je Eef De Ridder, potpredsjednik Ricoh Europe za komercijalni i industrijski tisak.  
Pod motom „Henkaku“, što znači „Transformacijska inovacija“, Ricoh će dodatno pojačati svoju seriju virtualnih događaja Henkaku Live.

Odluku o nesudjelovanju donio je i Canon. Kako je rekao Mark Lawn, direktor grafike i komunikacija u Canon Europe, nakon pažljivog razmatranja i zbog stalne nesigurnosti koju je uzrokovao Covid te razumljive zabrinutosti ljudi vezane uz putovanja, Canon je odlučio da neće fizički izlagati na Drupi 2021.
„Prilagodili smo projekte, preusmjerili poslovne prioritete te smo se morali pozabaviti drugim načinima kojima se možemo povezati s grafičkom zajednicom sada kada sastanci licem u licu nisu preporučljivi“, rekao je Lawn.

Ovaj mjesec trebao bi krenuti i Drupin virtualni događaj Drupa Preview, no još uvijek nije jasno hoće li tvrtke koje su planirale izlagati na Drupi 2021, ali su se povukle zbog pandemije, moći sudjelovati na njemu.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content