Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kad se povežu kultura i biznis…

S desna: Milenija Reljić (Direktorica festivala), Piotr Alwingier (Amagraf), Ana Šimić

Tvrtka Amagraf, poljski distibuter i serviser grafičkih tehnologija, godinama je uključen u mnoge inicijative povezane s poljskom industrijom. Ove godine tvrtka je proširila svoje aktivnosti podrške poljskoj kulturi i izvan zemlje. Nedavno je tako tvrtka Amagraf podržala 11. Beogradski Chopin Fest. Događaj je organiziran na nekoliko lokacija u Srbiji od 10. do 15. listopada. Piotr Alwingier, suvlasnik Amagrafa, ističe da je to bila odlična prilika za promociju Poljske i grada Zgierza, rodnog grada njegove tvrtke.

Beogradski Chopin Fest od svojih početaka organizira glazbena udruga Kreartiva iz Beograda, uz pomoć mnogih tvrtki i institucija. Ovogodišnje izdanje podržali su Veleposlanstvo Poljske u Beogradu, Sekretarijat za kulturu u Beogradu, Veleposlanstvo Kanade, Predstavništvo Republike Srbije i dvije tvrtke: Fiori-Factory (posluje u Njemačkoj i Srbiji) i Amagraf iz Poljske. Tijekom svoje više od 10 godina duge povijesti, festival je okupio oko 20.000 gostiju i brojne istaknute pijaniste iz Srbije i drugih zemalja. Ugostio je finaliste i pobjednike najvećih Chopinovih natjecanja organiziranih posljednjih godina, uključujući Međunarodno Chopinovo natjecanje u Varšavi.

Preko kulture do poslovnih suradnji

Manifestacija je ugostila brojne goste, predstavnike diplomatskog zbora, Vlade Srbije, kulturnih i akademskih institucija te brojne ljubitelje glazbe. Piotr Alwingier, suvlasnik tvrtke Amagraf, bio je jedan od posebnih gostiju događaja. “Bilo je pravo zadovoljstvo sudjelovati i podržati ovu važnu kulturnu manifestaciju. Bila je to izvrsna prilika za promociju naše zemlje i regije Lodz, ali i za uspostavljanje novih poslovnih kontakata i pronalazak novih lokalnih partnera. Saznali smo da srpsko tržište ima ogroman potencijal i jako smo zainteresirani za promociju poljskih rješenja iz naše ponude na ovom perspektivnom tržištu. Osim budućih poslovnih aktivnosti u Srbiji, planiramo uspostaviti partnerstvo između Zgierza – našeg rodnog grada s gradovima Novi Sad i Beograd. Uvjereni smo da će to biti plodna suradnja i za druge poljske tvrtke. Nadamo se da će ova inicijativa vrlo brzo biti pokrenuta”.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content