Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako je tiskara Galešnik napravila all-in-one digitalnu transformaciju s Konica Minolta rješenjima?

Kada se na tržištu tiska želite pozicionirati kao tiskara koja se bavi isključivo brzim digitalnim print uslugama od malih do velikih formata, teško da ćete uspjeti bez automatizacije, adekvatne tehnologije i podrške pravog i pouzdanog partnera.
Splitska tiskara Galešnik takvog je partnera pronašla u tvrtki Konica Minolta te su danas prava, mala riznica njihovih rješenja.
Tiskaru Galešnik upoznali smo 2021. godine, a osnovana je 2007. godine. Fokusirana je isključivo na brzi digitalni tisak s rokom isporuke proizvoda od 24 do 48 sati.
Kako nam je rekao gosp. Dino Markić, vlasnik tiskare, sada rade u tri smjene, no takav tempo je oko 60 dana godišnje. Iz tog razloga ciljaju na što automatiziraniju proizvodnju te osiguravanje kapaciteta brojem strojeva kako bi proizvodi kroz nekoliko sati bili vani.

„Problem radne snage je toliko sveprisutan da moram ići u smjeru automatizacije“, kaže nam gosp. Markić. U fokusu im je tržište luksuznijih proizvoda malih naklada, ali visoke dodane vrijednosti. Njihov core business je izrada letaka, brošura, kompletnog hotelskog i ugostiteljskog asortimana, ambalaže, a od prije nekoliko mjeseci snažniji fokus stavljen je na etikete investicijom u AccurioLabel 190.

Razjasnimo odmah na početku, zašto Konica Minolta?

Naša suradnja počela je 2015. godine. Naime, tih je godina i sama Konica Minolta napravila snažan tehnološki iskorak i na tržište počela lansirati ozbiljne produkcijske strojeve. Kako sam ja osoba koja uvijek želi biti ukorak s tehnologijom, nije trebalo dugo da se uvjerim da je riječ o kvalitetnim i sigurnim rješenjima. Jedno je vodilo dugome i danas više ne mogu zamisliti poslovanje bez Konica Minolta strojeva i rješenja.

Što sve od Konica Minolta strojeva imate? Koji je bio razlog investicija?

Većina investicija jednostavno su vukle jedna drugu. Kao što sam rekao, isključivo se krećem u pravcu izuzetno brze proizvodnje i velikog obrata posla u jako kratkom vremenu i zato trebam kvalitetne i stabilne strojeve. Danas u tiskari imam četiri Konica Minolta rješenja kada je riječ o strojevima:

bizhub PRO 1100 koristimo za crno-bijeli digitalni tisak. Karakterizira ga brzina ispisa od 100ppm, veliki kapacitet papira i tonera. Najkraće rečeno, jedan odličan stroj na kojem radimo c/b knjige i brošure i na kojem do sada imamo 15 milijuna otisaka

AccurioPrint C4065 je kompaktni entry level produkcijski printer za tisak u boji. Toliko sam zadovoljan s ovim strojem da uopće ne znam kako napraviti korak dalje. Više od milijun otisaka u godinu dana, mislim da sve govori

MGI JETvarnish 3DS &iFoil S doradno rješenje za UV parcijalni lak i foliotisak tijekom dvije godine ustabilio se u našoj proizvodnji i na njemu odrađujemo puno posla, što vlastitog, što iz usluge za druge tiskare

AccurioLabel 190 posljednja je investicija koje je bila pomalo vizionarska, no zato nas je stroj više nego ugodno iznenadio, ali i količina posla koja je na njemu odrađena u pola godine koliko ga imamo.

Uz strojeve, tiskara Galešnik koristi i Konica Minolta softver AccurioFlux.
Cijelu priču o ovoj uspješnoj poslovnoj suradnji pročitajte u intervjuu sada dostupnom i u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content