Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako možete profitirati u 3D tisku?

Tisak više nije ograničen na ravne površine. Uz pomoć 3D pisača mogu se proizvesti impresivni predmeti, izravno iz digitalne datoteke, otkrivajući čitav novi svijet mogućnosti za kreativne profesionalce i laike.

Publika se vjerojatno nije bojala duhova, ali su ipak zastali i zurili u autobuse „Ghost Busters“ na kojima je bio ikonografski logotip „No-Ghost“ u 3D tisku, svaki od oko 4.3 metra, autobusi su prolazili kroz glavne američke gradove. Bili su naručeni za ne tako uspješan ljetni film svoje produkcijske tvrtke Sony Pictures.

„Vizualno privlačni autobusi nisu novo područje primjene za tvrtke kao što je naša, ali sposobnost za ponudu 3D tiskanih verzija dovodi tu primjenu na nove kreativne granice“, rekao je g. Moshe Gil, osnivač i izvršni direktor tvrtke Carisma, pružatelj usluga tiska iz New Yorka.

Njegova tvrtka jedna je od prvih koja komercijalno koristi Massivit 1800 3D pisač, javnosti predstavljen na FESPA-i 2017, u Hamburgu. Ipak, „Ghost Busters“ nije bio njihov prvi projekt 3D tiskanog materijala za wrap autobusa. Samo nekoliko mjeseci prije, napravili su sličan vizualno upečatljiv projekt The Angry Birds Movie. Ostali klijenti 3D tiska izvan kruga vezanog za kino uključuju Macy`s, Disney i Samsung.

Massivit 1800 3D pisač može proizvesti visoko kvalitetne 3D elemente do 1.8 metara, iskorištavajući vlastitu tehnologiju GDP (Gel Dispensing Printing).

UV- gel tehnologija stvrdnut će se za nekoliko trenutaka, što omogućuje šuplji tisak predmeta, odmičući od često masivnih, nosećih struktura koje velike, 3D tiskane predmete čine preteškima i tako nepraktičnim za većinu POS elemenata i u slučajevima korištenja za promociju.

Budući da se primjenjuje manje materijala, također se drastično smanjuje vrijeme tiskanja velikih 3D predmeta, od nekoliko dana do svega nekoliko sati. Danas, Massivit gel tehnologija omogućuje samo jednu jednoličnu boju, tako da se objekti u boji još uvijek moraju ručno oslikavati ili filtrirati da bi se dobio fotorealističan izgled, što dodatno povećava troškove.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content