Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako nam je u bilo u Beogradu na sajmu Print21 (Dan 1.)

Dojmovi sa sajma Print21 održanog 10. i 11. 3. u prostoru Belexpocentra u Beogradu ni nakon 14 dana još se nisu slegli.
Prvi event namijenjen grafičkoj branši Srbije i regije nakon otvaranja tržišta poslije lockdowna i popuštanja epidemioloških mjera izazvao je iznimno veliko zanimanje, kako izlagača tako i posjetitelja. Ni jedni ni drugi nisu skrivali zadovoljstvo zbog ponovnog okupljanja branše na način „starog normalnog“. Sajam je, svi su se složili, ispunio sva očekivanja.

Svoju ponudu predstavilo je ukupno 13 tvrtki. Poredane po abecednom redu to su: Biroeksim, Difol, Everest-Epson, Everest-StarJet, Fortuna Digital, Igepa Cartacell, Konica Minolta, New Name, Oracal Polikarbonati, Sitotehnika, Symbol Group, Toscana Systems i Xpro.
Na ukupno 13 izlagačkih prostora mogla su se vidjeti uistinu raznolika rješenja od digitalnih produkcijskih pisača, preko latex i UV pisača i rezača, DTG i DTF pisača, termo preša, print&cut rješanja, eco solventnih pisača, do UV flatbad  rješenja, digitalnih doradnih rješenja i softverskih ERP sustava.  

Teško je izdvojiti za što je vladao najveći interes. Tekstil je posljednjih godina u fokusu mnogima, posebice DTG i DTF pa je interes za ovaj segment razumljiv. Posebno iz razloga jer je na sajmu bilo od entry level do pravih industrijskih rješenja.
Produkcijski pisači iz arka koje odlikuje odlična kvaliteta otiska, sve veća brzina ispisa i širina medija, također su privlačili posjetitelje. Interes za pisače velikog formata, segment koji je možda i najviše pogođen pandemijom, također pokazuje da stanje ipak ide na bolje.
Sve u svemu, Print21 ponovno je dokazao da su usko specijalizirani sajmovi s ciljanom publikom prijeko potrebni grafičkoj branši.

Kako nam je bilo i što su nam rekli izlagači pogledajte u video objavi na našem YouTube kanalu. Prvi dio donosi presjek prvog dana.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content