Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako pomoću ambalaže učiniti proizvod još učinkovitijim?

U susret regionalnom sajmu Grafima 22 u Beogradu, tvrtka Epson donosi vam nekoliko savjeta kako da uz korištenje Epson ColorWorks pisača za etikete i naljepnice, poboljšate vidljivost i prepoznatljivost svoje robne marke.

Desetljećima slušamo o tome da knjigu ne sudimo po koricama, ali ponekad si jednostavno čovjek ne može pomoći. Privuče vas ambalaža koja je privlačnija od proizvoda. No, to nikako ne znači da brend s izvrsnom ambalažom prodaje proizvode niske kvalitete. Sama ambalaža može privući kupce i utjecati na njihovu odluku o kupnji.
Prilagođavanje ambalaže proizvoda može vam dati prednost pred konkurentima i može vam pomoći da privučete kupce. No, ponekad tvrtke koje ne provedu potpuno istraživanje o prilagodbi ambalaže često završe u neredu. Mnogo je načina na koje ambalažu proizvoda možete učiniti učinkovitijom. Epson donosi više detalja!

Upoznajte svoju ciljanu publiku

Prvo na čemu trebate poraditi je proučavanje vaše ciljane publike i njihovih preferencija na tržištu. Ako ne poznajete svoju ciljanu publiku, teško ćete imati mnogo uspjeha. Ako ne znate svoju publiku, ne znate ništa o svom poslu. Stvaranje proizvoda, logotipa, imena brenda nije jedino što je potrebno za izgradnju uspješnog brenda. Dok prilagođavate ambalažu proizvoda, trebali biste imati na umu svoju publiku. Ako imate posla s proizvodom koji je za malu djecu, onda ne možete ići s ambalažom koja je elegantna, pristojna ili luksuzna jer mala djeca vole boje i smiješne dizajne na svojim proizvodima i njihovoj ambalaži. S druge strane, ne možete ići s otmjenim bojama i dizajnom ako je vaš proizvod namijenjen odraslima ili starijim osobama.

Testirajte dizajn

Najveći razlog zašto je cijena vaše ambalaže visoka je zbog ambalaže koja vam ne daje željene rezultate. Jednostavno je, nastavljate naručivati ​​ambalažu, ali ne možete prodati proizvod i onda ostanete sa stotinama ili tisućama kutija koje nemate gdje pohraniti i na kraju trunu. Isprobavanje više dizajna može vam pomoći da odlučite koja ambalaža bolje odgovara vašem proizvodu i vašoj ciljanoj publici. Novac ćete potrošiti u svakom slučaju, stoga je bolje potrošiti novac na testiranje više varijanti, nego stalno bacati novac na ambalažu koja ne funkcionira.

Pripazite na konkurenciju

Bez obzira na to u koju industriju ili nišu uđete, uvijek ćete imati konkurente koji će čekati da nadmaše vaš brend. Suočimo se s istinom; imate samo nekoliko sekundi da privučete pozornost kupaca jer oni imaju tisuće opcija za odabir. Zbog toga morate paziti na svoje konkurente, a da pritom ne izgubite fokus na svoj brend. Pratite što rade i crpite inspiraciju iz toga. No, što je najvažnije, pogledajte što ne rade dobro i zatim ispravite pogreške kako biste bili korak ispred svojih konkurenata.

Akcija i emocija

Dizajn ambalaže proizvoda trebao bi biti toliko prekrasan da bi kupci trebali odmah kupiti proizvod nakon što pogledaju ambalažu. Ako prilagodite ambalažu i osmislite krajnje nevjerojatan dizajn, ambalaža će izazvati željene emocije u srcima kupaca ili možda želju u njihovim srcima da kupe proizvod.

Originalnost i kreativnost

Kupci vole robnu marku koja ostaje vjerna svojim vrijednostima i ne dopušta da trendovi preusmjere fokus na različite ideje ambalaže.
S druge strane, kupci također ne žele da ostanete čvrsti u vrijednostima svoje robne marke i da nikada ne budete kreativni u pogledu dizajna ambalaže. Ako ostanete ukorijenjeni u vrijednosti svoje robne marke, zaostat ćete u utrci s konkurencijom. Uvijek možete biti kreativni u dizajnu ambalaže, a pritom ostati vjerni svojim vrijednostima. Sve je u pronalaženju te savršene ravnoteže.

Kvaliteta je važna

Jedna stvar koja je važnija od kvantitete je sama kvaliteta. Kupci mogu praviti kompromise u količini, ali nikad neće pristati na kvalitetu proizvoda i ambalaže. Jeste li ikada vidjeli da se skupi satovi prodaju u plastičnoj vrećici? Ne, zar ne?! Isto tako ne možete pakirati svoj proizvod u ambalažu koja nije u stanju zaštititi  ga. Morate prenijeti poruku na tržište da je sve u kvaliteti.
I za kraj, još jedna stvar koju možete učiniti kako biste ambalažu učinili učinkovitijom. To je korištenjem ekološki prihvatljivih materijala poput kartona ili kraft papira za proizvodnju kutija proizvoda.

Posjetite Epson štand na sajmu Grafima u Beogradu (21. – 24. 9.) i saznajte više informacija.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content