Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako povezati veliki format i tisak etiketa? Durst ima rješenje

Površinom najveći štand na ovogodišnjem izdanju sajma FESPA imala je tvrtka Durst. Najveći prostor u skladu je s novitetima koje su predstavili.
Premijerno predstavljanje na sajmu imao je robusni, superwide LED printer P5 500. Karakterizira ga širina ispisa od 5,25m. Stroj dolazi s Ricoh ispisnim glavama, a osim V-reza ima i mogućnost H-reza pa se iz role sada mogu raditi i arci. Role mogu raditi u single, dual i triple modu (u dual modu čak asimetrično). Uz CMYK, dostupna su još četiri kanala za boje, npr. za svijetle boje (c, m, k), bijelu ili lak. Cjelokupni sustav je dizajniran za učinkovitu proizvodnju bez nadzora.

Paralelno s novim rješenjem, Durst je pokazao i unaprjeđenja postojeće P5 UV-LED serije s s novom Double 4 tehnologijom. Drugi red CMYK ispisnih glava opcionalno je instaliran u P5 UV sustave, što omogućuje dvostruko veću produktivnost. Opcija je dostupna za modele P5 350/HS i P5 210/HS.

Naglasak je bio i na softverskom dijelu – Durst Software & Solutions. Naime, posljednjih godina tvrtka je značajno uložila u razvoj rješenja s ciljem optimizacije i automatizacije procesa. Ponuđena su ukupno četiri softverska paketa koji pokrivaju sva relevantna administrativna i proizvodna područja.

Pomalo neobičan, ali ipak logičan potez Durst je napravio izlažući rješenje za tisak etiketa. Predstavljanjem platforme TAU ​​RSC, Durst je svojim kupcima iz segmenta širokog formata predstavio i moguće proširenje portfelja u smjeru tiska etiketa i fleksibilne ambalaže.

Na temu predstavljenih rješenja za tisak velikog formata i tisaka etiketa, razgovarali smo s gosp. Deanom Tolpom iz Grafik.neta i gosp. Martinom Leitnerom iz tvrtke Durst.
Intervju pogledajte na Print Magazin You Tube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content