Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kako UV printer Mutoh XpertJet 661 UF vraća ljubav tiskari JAK?

Tvrtka JAK d.o.o. iz Ljubljane osnovana je 1991. godine, no u svijet grafičke industrije ušla je tek 2009. kada se počela baviti grafičkim dizajnom. U prosincu 2013. predstavili su online aplikaciju Printboutiq.com koja je kupcima omogućila da putem interneta dizajniraju i naruče personalizirane maskice za telefon.
„S obzirom da nismo znali kako će takvi proizvodi biti prihvaćeni na tržištu, imali smo vanjskog izvođača za UV tisak maskica. Dvije godine kasnije, 2015., prema preporuci poslovnog partnera, od tvrtke N.C.R. d.o.o. kupili svoj prvi Mutoh ValueJet 462 UF UV printer. To se pokazalo kao izvrsna odluka. Koristili smo ga više od osam godina i nedavno zamijenili novijim i većim modelom Mutoh XpertJet 661 UF“, govori nam gosp. Matjaž Kunc, vlasnik i direktor. Upravo je investicija u novi Mutoh povod za razgovor.

Kako ste rekli, stari Mutoh UV LED printer zamijenili ste novijim modelom. Što je presudilo da to ponovno bude Mutoh?

Svima koji žele raditi s UV printerima uvijek kažem da se UV printeri moraju voljeti! To su printeri koji trebaju puno “njege”, ali ako brinete o njima, oni vam tu ljubav vraćaju. Specifičnost ovih printera su UV boje koje zahtijevaju redovito čišćenje i održavanje.
Na tržištu postoji mnogo DTO UV printera, a s obzirom da nas je Mutoh ValueJet 426 UF dobro služio zadnjih osam godina, logičan izbor bio je noviji model Mutoh XpertJet 661 UF. No, ne mogu dovoljno naglasiti koliko je u svemu tome važno imati izvrsnu tehničku podršku, a ona tvrtke N.C.R. radi na najvišoj razini.

Koja su najvažnija unaprjeđenja koja donosi novi model?

Prednosti su za svakog korisnika različite. Za nas su najveće prednosti svakako veći format ispisa, 483x594mm, električni podizni stol printera i korištenje Gloss laka. Ispis Gloss laka je izvrstan zbog segmentiranog UV svjetla, a vrlo rijetko se susrećemo s bilo kakvim nedostacima na laku zbog statičkog elektriciteta. S novim printerom i Mutoh Vertelit RIP softverom svakako smo ubrzali proizvodnju i povećali opseg upotrebe Gloss UV laka. Jedna od velikih prednost je i to što kupcima možemo ponuditi ispis na objekte A2 formata visine do 150 mm.

Za koje sve aplikacije ga koristite? Što vam donose bijela boja i lak?

UV DTO printer može se koristiti za tisak na mnogo različitih materijala. Njime redovito tiskamo personalizirane proizvode kao što su maskice za telefone, slike na drvu, personalizirane bojice za najmlađe i grafitne olovke. Dakle, za proizvode koji su u ponudi na Printboutiq.com. No, redovito tiskamo i na iskaznice, pleksiglas, forex.
Također, vrlo dobro, uz fleksibilne boje, funkcionira i tisak na kožu i umjetnu kožu. S obzirom na sve napisano, jasno je da stalno koristimo bijelu boju jer u većini slučajeva proizvodi na koje tiskamo nisu bijeli. Redovito koristimo lak za zaštitu tiska naših proizvoda, kao i za stvaranje posebnih sjajnih efekata koje možemo postići lakom.

Koliko dugo surađujete sa tvrtkom N.C.R. i kako biste opisali suradnju?

Kao što sam već rekao, suradnju s tvrtkom N.C.R. započeli smo 2015. godine. Vjerojatno će svima koji budu čitali ovaj intervju biti jasno da smo jako zadovoljni s njima, inače vjerojatno ne bi kod njih kupili novi UV printer! Malo šale, ali zaista, uvijek su nam na raspolaganju. Svatko tko je ikada imao ili koristio UV printer zna koliko je važna podrška u smislu savjeta i rješavanja problema. To je proizvodni printer, ali naša proizvodnja nikada nije stala dulje od nekoliko sati. N.C.R.-ov servis je izuzetno brz, a serviseri precizni i uvijek dobro raspoloženi. Ponekad mi je žao što nam njihova pomoć zbog toga nije i češće potrebna!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content