Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kakva je budućnost radne snage u grafičkoj industriji?

Problem radne snage prisutan u svim sektorima nije zaobišao niti grafičku industriju. Svjedoci smo da tiskari i dobavljači sve teže pronalaze radnu snagu. Prisutan je nedostatak znanja i vještina potrebnih za obavljanje poslova na području grafičke pripreme, projektiranja grafičkih proizvoda, poznavanja grafičkih materijala, operatera tiskarskih i doradnih strojeva, itd. Izrazit je i nedostatak praktičnih vještina kod klasičnih i digitalnih tehnika tiska.

Udruga FESPA Hrvatska odlučila je stvari pomaknuti s mrtve točke. Organizira, stoga event u obliku panel rasprave kojem je cilj skretanje pažnje javnosti na problem radne snage u grafičkoj struci.

Panel rasprava pod nazivom Budućnost radne snage u grafičkoj industriji održat će se u utorak, 22. 11. 2022. godine u Kaptol Boutique Cinema&Bar. Početak je predviđen od 12:00, a završetak oko 15:00h.

Problem kojeg žele naglasiti je smanjena dostupnost mlade i stručne radne snage na tržištu rada, uz dodatno otvaranje pitanja vezanih uz smjer razvoja edukativnih ustanova vezanih uz grafičke tehnologije.

Svoj dolazak na panel potvrdili su predstavnici brojnih tiskara koje odgovor na  ovo pitanje bezuspješno traže već nekoliko godina. Pridružite se panelu te zajedno s kolegama iz struke pomognite u pronalaženju odgovora na to gdje se grafička struka nalazi, zašto je tu gdje je te kako zajedno možemo usmjeriti sustav u boljem smjeru.

FESPA Hrvatska i Print Magazin kao medijski partner pozivaju vas da se odazovete što većem broju jer vi ste pokretačka snaga struke!

Fespa Hrvatska zahvaljuje donatorima


Također, FESPA Hrvatska zahvaljuje donatorima koji su podržali organizaciju panela. To su : Azonprinter d.o.o., Dekra d.o.o, Dipa d.o.o., Grafik.net d.o.o., Tiskara Grafing d.o.o. Grafički Zavod Hrvatske d.o.o., Igepa d.o.o., Pozor d.o.o., Radin d.o.o., Radin Print d.o.o., Trgo Fortuna d.o.o. tetiskare koje žele ostati anonimne jer, kako kažu, ne očekuju ništa zauzvrat, samo smatraju da je važno podržati ovu vrijednu inicijativu.

Event nema kotizacije, ali broj mjesta je ograničen!
Prijave za sudjelovanje pošaljite na e-mail: [email protected]

Za sva pitanja slobodno se obratite FESPA Hrvatska!

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content