Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kaligraf, Radin i Radin Print ugostili studente Banja Luka College-a

Studenti druge i treće godine Banja Luka College-a sa Studijskog programa Grafički dizajn i vizualne komunikacije posjetili su prošlog mjeseca tri hrvatske tvrtke iz grafičke industrije. Posjet je organiziran na inicijativu i pod vodstvom mentora doc. dr. Zorana Gazibarića.

Posjetili su tvrtke Kaligraf d.o.o., Radin d.o.o. i Radin Print d.o.o.  S obzirom da studenti nemaju često priliku upoznati različita rješenja i tehnologije, ovakvi posjeti prava su riznica znanja i informacija. Sve to itekako je važno za buduće grafičare.

Od pripreme do tiska

Tvrtka Kaligraf specijalizirana je za produkciju ambalaže. Studente su upoznali s pristupom dizajnu i pripremom ambalaže od dizajna i adaptivnog dizajna, preko artworka do repra. Upoznali su ih i s izradom 3D modela i fizičkih maketa te fotografija, ali i svim drugim servisima potrebnim da se dizajnersko rješenje kvalitetno reproducira na različite materijale i u različitim tehnikama tiska.

Tvrtka Radin, koja se bavi veleprodajom grafičkog i kemijskog materijala, sirovina i opreme također je otvorila svoja vrata studentima. Upoznala ih je s grafičkim materijalima i kemikalijama. Imali su priliku vidjeti i pripremu boja u mješaoni boja te rezanje materijala. 

Tvrtka Radin Print specijalizirana je za ravni i roto tisak. Kod njih su studenti doživjeli sve procese tiskare koja heat offsetom radi časopise i brošure za zahtjevno tržište Europske Unije. 

“Posjeta naših studenata renomiranim firmama za pripremu za štampu, distribuciju grafičkih materijala i tisak veoma je značajna za razvoj stručnih kompetencija. Veza koja se ostvaruje između studenata druge i treće godine studija i privrednih subjekata utoliko je važnija ako razumijemo kontekst prvog utiska koji ostaje prilikom susreta s najsavremenijim tehnologijama vezanim za tisak i pripremu tiska.
Studenti u takvim posjetama dopunjuju svoja znanja i iskustva koja stiču kroz kolegije koje izučavaju na fakultetu. S druge strane, privredni subjekti reprezentativnim pristupom animiraju kandidate za potencijalna radna mjesta.
Studenti Banja Luka College-a ovakvim posjetama podižu nivo svojih znanja, a time postaju promotori najsavremenijih tehnologija u grafičkoj industriji. To im garantuje konkurentnost na tržištu rada kako u BiH, tako i izvan njenih granica”, rekao nam je doc. dr. Zoran Gazibarić.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content