Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Klamerica Dizajn proslavila 6. rođendan uz instalaciju dva nova uređaja

Ovaj mjesec bio je pun događaja u Klamerici. Osim što su proslavili veliki 6. rođendan, obnovili su i postojeću opremu kupnjom čak dva nova uređaja. Kako bi saznali sve iz prve ruke posjetili smo Klamericu u njihovim prostorima u Ozaljskoj 82.

Odmah na ulasku u radni dio prostora u kojem se svakodnevno tiskaju različiti personalizirani pokloni primijetili smo Ricohovu perjanicu, novi DTG RI1000. Iako su u samom vanjskom izgledu vidljive velike promjene radi se o značajnim poboljšanjima sa tehničke strane, počevši od samočišćenja stroja pa do kvalitete i rezolucije samog tiska, tako da su sada u mogućnosti printati na razne vrste tekstila (još uvijek su to najčešće majice) u rezoluciji do 1200x1200dpi, a sa novim primerom za poliester ponuda se širi i na sportske i sl. materijale. Brzo i lako izmjenjive (magnetne) ploče, dostupne u više oblika i veličina do maksimalnih 40x50cm, pružaju različite mogućnosti i veličine ispisa te se tako ne stvaraju zastoji u radu.

Za one zadatke održavanja koji nisu automatizirani, 7-inčni zaslon osjetljiv na dodir uključuje ugrađeni interaktivni vodič koji informira korisnike kako da odrade potrebne radnje za ručno održavanje. I dalje je ostala mogućnost odabira kvalitete tiska, koja je sada još bolje razrađena tako da se i cjenovno mogu prilagoditi različitim zahtjevima svojih kupaca.

Segment digitalnog tiska na tekstil je u stalnom porastu, a kako bi se što više prilagodili zahtjevima kupaca povećali su i proširili skladišni prostor na još dodatnih 40m2 u kojem je, između ostalog, na stalnom lageru preko tisuću komada majica raznih modela, veličina i boja. Tako su rokovi izrade smanjeni na 2-3 radna dana za sve upite (a
ne samo crne i bijele majice), a i zbog mogućnosti hitnog tiska kojeg nude sada svatko
može pronaći boju i model za sebe na licu mjesta.

Klamerica_Graphtech_Print_Magazin

Kada smo zadnja dva puta pisali o Klamerici uvijek naglašavamo gift segment jer je on nešto novo pa mu se samim tim pridaje i više pažnje, no ne treba zanemariti i print poslovnicu, od koje je, kako kažu, sve i počelo. Povezujući ta dva segmenta radi proširenja poslova, kao i brzine izrade, koja odlikuje Klamericu, odlučili su se na još jednu investiciju, a to je Graphtecov cutter FC8600. Kao predvodnik u svojoj klasi odlikuje se brzinom od 1485mm/s i 600gf sile rezanja. Koristi i napredni sustav za prepoznavanje registracijskih oznaka (ARMS) što sve skupa omogućuje da čak i najzahtjevniji mediji, kao što su reflektivne folije visokog intenziteta budu čisto izrezani.

Najviše će ga koristiti za još brže i preciznije konturno izrezivanje naljepnica i termo folija za majice različitih stuktura i efekata nudeći korisnicima nešto drugačije medije tiska kao što su flok, šljokice i sl.

Sa uključenom opcijom perf-cut tu je mogućnost perforacije ili rezanja do kraja kroz medije što će iskoristiti za izradu konturno izrezanih vizitki, kao i kuverti i etuia različitih dimenzija i oblika, čemu se opet prilagođavaju pojedinačnim zahtjevima kupaca, kako u personalizaciji, tako i u serijama proizvoda.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content