Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kodak dogovorio prodaju flekso odjela

Tvrtka Eastman Kodak postigla je konačni dogovor o prodaji svojeg fleksografskog odjela (Flexographic Packaging Division, FDP) investicijskom fondu Montago Private Equity LLP. Nakon sklapanja ugovora FDP će poslovanje nastaviti kao nova, samostalna tvrtka koja će razvijati, proizvoditi i prodavati fleksografske proizvode, uključujući i vodeći Kodak Flexcel NX sustav, namijenjen proizvodnji ambalaže. 

Prema najavama, vrijednost posla bit će oko 390 milijuna dolara. Kodakov flekso odjel izvrstan je primjer unošenja promjena i inovacija na tržište. Tijekom proteklih pet godina, poslovanje je naraslo i napredovalo unutar Kodaka te postalo značajan igrač u industriji tiska ambalaže.

Kako kažu u Kodaku, prodaja flekso divizije otvara vrijednost dioničarima te jača financijsku poziciju tvrtke značajnim priljevom gotovine koja tvrtki  omogućuje smanjenje duga, poboljšanje strukture kapitala te omogućuje veću fleksibilnost ulaganja u ostale pokretače rasta.
Nakon završetka ove transakcije, za koju se očekuje da će biti završena u prvoj polovici 2019. godine, Kodak će se usredotočiti na daljnji razvoj Sonora ploča, ink jeta te softverskih i workflow rješenja.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content