PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kodak Flexcel NX Wide – CtP za vrhunske proizvode Rotoplast grupe

Povećanje produktivnosti i efikasnosti, veća fleksibilnost, bolje planiranje i kombiniranje poslova što dovodi do smanjenja škarta, a samim time i ušteda, glavni su razlozi zbog kojih je Rotoplast grupa odlučila investirati u digitalni CtP sustav Kodak Flexcel NX Wide.

Kako nam je rekao gosp. Dorijan Naletina, direktor tvrtke Rotoplast, zbog rasta cijele grupacije, koju uz tvrtku Rotoplast čine još i tvrtke Bakrotisak i Hon-ing, bilo im je važno, zbog različitih tehnika tiska koje nude u proizvodnji fleksibilne ambalaže, imati sustav kojim će na razini grupacije moći lakše planirati i kombinirati poslove.

„S obzirom da Rotoplast grupacija od ranije koristi provjerenu i pouzdanu Mircalon-Kodak tehnologiju, uz CtP sustav Kodak Flexcel NX Wide povećali smo kapacitete, a samim time i produktivnost, što znači da smo sada u mogućnosti poslove još brže odrađivati“, ističe gosp. Naletina. Dodaje i kako su se u fleksotisku promijenili trendovi te da kompleksnost posla stalno raste. „Nekad je bilo tri artikla jednog proizvoda, a danas ih kod pojedinih proizvoda ima desetak pa i više. Takva struktura poslova zahtijeva puno pripreme i prije početka same proizvodnje, a kada je sve spremno nužno je da se cijeli proces proizvodnje završi u što kraćem roku. Zbog toga je važno imati tehnologiju proizvodnje u svim fazama na razini koja može pratiti takvu dinamiku i skratiti vrijeme“, kaže gosp. Naletina.

Mogućnosti Kodak Flexcel NX sustava

Što sustav Kodak Flexcel NX čini posebnim, rekao nam je gosp. Antonio Zadro, voditelj prodaje u tvrtki Grafik.net, koja je instalirala sustav i koja je ovlašteni distributer Miraclon-Kodak rješenja za regiju.

„Kodak Flexcel NX inovativno je i integrirano rješenje za digitalnu izradu tiskovnih formi za fleksotisak. Sustav je napravljen tako da pruža mogućnosti i izvan onih koje se tradicionalno mogu postići fleksotiskom. Prijenos boje s klišeja na podlogu daleko je veći od svih dostupnih klišeja na tržištu. Denzitometrijska vrijednost je u prosjeku jača za 0,4 u svim bojama što daje vrijednosti jednake ofsetnom tisku, a to znači i daleko veći gamut i više nijansi boja u tisku. Sve to rezultira vrhunskim otiskom s izraženijim bojama. Kodak FlexcelNX koristi sqaurespot tehnologiju čime se postiže vrhunska stabilnost, ponovljivost i točnost – veličina točkica manja je od 10 mikrona zbog čega je oštra i konzistentna“, kaže gosp. Zadro.

Kodak Flexcel NX Wide odlikuje brzina od 12m2/h te format od max 1067x1524mm zbog čega u Rotoplast grupaciji očekuju da će im se količina proizvodnje klišeja značajno povećati u jedinici vremena.

Inače, suradnja tvrtke Grafik.net i Rotoplast grupe uspješno traje već više od deset godina. Kako nam je rekao gosp. Naletina, podrška od strane Grafik.neta cijelo vrijeme je odlična. „Kad god imamo neki problem serviseri brzo izlaze na teren, a telefonska podrška uvijek je tu. Važno nam je znati da imamo sigurnog i pouzdanog partnera kako bismo našim kupcima mogli osigurati kontinuitet kvalitete te stabilnost proizvodnje“, govori nam gosp. Naletina.

Zašto su se u Rotoplast grupaciji odlučili baš za Kodak Flexcel NX tehnologiju, koje još benefite očekuju, više o prijavi na Global Flexo Innovation Awards te planovima, moći ćete pročitati u novom broju Print Magazina koji vam stiže za otprilike mjesec dana.

Gumb-za-e-newsletter-2

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content