Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kodak NX tehnologija u tvrtki Astarta

Tvrtka Astarta d.o.o. (bivši Aster) iz Splita kao dobavljač grafičke pripreme i digitalnih klišeja za tisak ambalaže, na tržištu je prisutna već 27 godina. Svoj su portfelj nedavno nadopunili tehnologijom nove generacije. Radi se o stroju Kodak Flexcel NX s kojim će nastaviti proizvodnju digitalnih polimernih klišeja za fleksotisak.

“S novom generacijom CTP-a proizvode se precizniji klišeji, a s našim znanjem i dugogodišnjim iskustvom, ambalažnim tiskarima omogućujemo kvalitetniji tisak. Na taj način pomažemo flekso tiskarama u rješavanje svakodnevnih problema vezanih uz tisak. Kvaliteta tiska postiže se grafičkom pripremom i modernom tehnologijom izrade klišeja Kodak Flexcel NX. Ova tehnologija prepoznata je i verificirana u svjetskim razmjerima”, kaže nam gosp. Ranko Njegovan, osnivač i vlasnik tvrtke Astarta d.o.o.

Uz rame ofsetnom tisku

Ono što sustav Kodak Flexcel NX čini posebnim pojasnio je i gosp. Antonio Zadro, voditelj prodaje u tvrtki GRAFIKnet.
“Kodak Flexcel NX inovativno je i integrirano rješenje za digitalnu izradu tiskovnih formi za fleksotisak. Sustav je napravljen tako da pruža mogućnosti i izvan onih koje se tradicionalno mogu postići fleksotiskom. Prijenos boje s klišeja na podlogu daleko je veći od svih dostupnih klišeja na tržištu.
Gustoća obojenja u svim bojama mjerena denzitometrom u prosjeku je veća za 0.4 D, čime se postižu vrijednosti koje su jednake kao u ofsetnom tisku, a to znači i daleko veći gamut i više nijansi boja u tisku. Sve to rezultira vrhunskim otiskom s izraženijim bojama. Kodak Flexcel NX koristi sqaurespot tehnologiju čime se postiže vrhunska stabilnost, oštrina, konzistentnost i točnost. Veličina točkica manja je od 10 mikrona što se najbolje vidi na prijelazima boja i svijetlim mjestima na otisku”.

Stroj je isporučila tvrtka GRAFIKnet.  Inače, suradnja tvrtki GRAFIKnet i Astarta uspješno traje već gotovo 20 godina. Kako je istaknuo gosp. Ranko Njegovan, podrška od strane GRAFIKneta cijelo vrijeme je odlična, serviseri brzo izlaze na teren, a telefonska podrška uvijek je dostupna. Važno im je, kaže, imati sigurnog i pouzdanog partnera kako bi svojim kupcima – tiskarama osigurali stabilnu i kontinuiranu kvalitetu klišeja te sigurnu isporuku.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content