Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Komercijalni tisak sve bliži ostalim tržišnim segmentima tiska

Tvrtka Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) objavila je izvještaj na temelju istraživanja kojemu je bio cilj definirati i analizirati stupanj konvergencije koji se javlja između različitih segmenata grafičke industrije. Cilj je bio utvrditi koja su to područja koja su tiskare već uspješno otkrile i iskusile i koja nude najveće mogućnosti kada je riječ o širenju izvan svojih primarnih proizvoda i usluga.
Ono što je u ovom dijeli malo problematično je definicija komercijalnog tiska koja nikada nije bila jednoznačna, a pogotovo danas kada se komercijalni tisak sve više širi izvan tradicionalnih aplikacija u različite vrste tiskarskih proizvoda, poput širokih formata, banera, različitih grafika, POP / POS displeja; zatim etiketa i kartonske ambalaže, a tu su i DTG ispis tekstila te industrijski tisak i još mnogo toga.
Ključni pokretači ovog okretanja novim tržišnim segmentima uključuju bolje profitne  marža, manju konkurenciju i želju za što boljim povezivanjem s korisnicima kako ne bi stekli dojam „uljuljkanosti“ u nešto sigurno i poznato.
Na temelju rezultata istraživanja, čak 95% ispitanika komercijalnih tiskara vidi priliku da se još bolje približi postojećim i novim klijetima širenjem na cijeli niz novih aplikacija i usluga izvan svoje primarne ponude. Među njima, 35%  je onih koji su u proteklih 18 mjeseci proširili svoju ponudu, a 36% aktivno istražuje nova tržišta na koja namjeravaju ući. 24% ispitanika shvaća da postoje i nove mogućnosti, ali još nisu započeli istraživanje kako bi utvrdili na koji novi segmenti se proširiti.
Jedan od trendova otkriven ovim istraživanjem pokazuje da su tisak širokog formata i signage segmenti u koji su komercijalne tiskare najviše ušle, a ako nisu, ozbiljno razmatraju.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content