Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Konferencija “Blaž Baromić” i ove godine okupila grafičare u Senju

Međunarodna konferencija posvećena tiskarstvu, dizajnu i grafičkim komunikacijama, Blaž Baromić, održana je, 21. godinu zaredom, u Senju od 13. do 16. rujna. Konferencija je i ove godine okupila renomirane domaće i strane stručnjake, predstavnike visokoškolskih grafičkih institucija iz Hrvatske i regije te znanstvenike s područja grafičkih tehnologija. Tijekom tri dana, kroz cijeli niz događanja, oni su razmjenjivali iskustva i znanja s obzirom na izazove koji se svakodnevno postavljaju pred struku.
Već tradicionalno, konferencija je uključivala raznolik program koji je uključivao predavanja, posterske prikaze, radionice i seminare te izložbe, a sve to uz jako puno neformalnog druženja sudionika.
Najznačajnije teme predavanja odnosile su se na grafičku komunikaciju i medije, grafički dizajn, fotografiju, izdavaštvo, pripremu za tisak, tisak, doradu, ambalažu, sustave upravljanja bojom i kolorimetriju, materijale, postojanost papira i otisaka te kontrolu kvalitete i ekologiju.
Glavni organizator konferencije i ove je godine bio Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, a trodnevno druženje završilo je proglašenjem najboljih na međunarodnoj žiriranoj izložbi fotografija te zajedničkim druženjem svih sudionika.
Dijelom ovogodišnje konferencije bio je i Print Magazin predstavivši sudionicima svoje nadolazeće konferencije kojima je cilj educirati i informirati struku o najnovijim tehnologijama i trendovima te mogućnostima njihove primjene na domaćem i regionalnom tržištu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content