Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

KONICA MINOLTA ulazi u industrijski tisak

Drupa je bila savršena manifestacija za promociju rješenja Konica Minolte u segmentu industrijskog tiska. Uz  zvijezdu sajma, AccurioJet KM-1 predstavljena su rješenja za tisak etiketa i ambalažnu industriju. Prodajni rezultati tijekom drupe su nadmašili očekivanja postavljena prije drupe.

 

Oko 260.000 posjetitelja je posjetilo najveći i najvažniji svjetski sajam tiska i crossmedia rješenja. Iako je broj posjetitelja manji u odnosu na 2012. godinu, posjete štandu Konica Minolte su veće za oko 25% u odnosu na 2012. godinu. Reprezentativno mjesto na štandu Konica Minolte veličine 2400 m2 zauzeo je AccurioJet KM-1.

 

Konica Minolta AccurioJet idustrijski tisak

 

Debitant Konica Minolte privukao je veliki interes posjetitelja. Novorazvijena tehnologija je puštena u rad još prošle godine ali kao beta verzija. Nakon testiranja u tiskarama, drupa je poslužila Konici za početak prodaje i tijekom sajma su već prodane dvije AccurioJet KM-1 grafičke jedinice. Obje su prodane sjeverno-američkim poduzećima PostcardMania-i i Cohber Press-u. AccurioJet KM-1 ima impresivne karakteristike. Veličina otiska je B2+, otisak se vrši sa četiri inkjet linijske glave sa specijalno razvijenom UV bojom koja se brzo suši na podlozi. Tisak je moguć na nepremazne materijale, a brzina je do 3000 araka na sat. Osim Accuria, Konica je dobila i više narudžbi za novi bizhub C71cf-pisač za etikete. Ove narudžbe predstavljaju prve uspjehe Konica Minolte u segmentu industrijskog tiska.

Konica je potvrdila i vodeću ulogu u proizvodnji pisača i softvera za srednje naklade tiska. Ovaj segment tiskarske industrije je znatno ojačao zbog potreba tržišta za manjim  nakladama, često personaliziranih materijala. Znatan interes posjetitelja spremnih za investiranje u nove tehnologije i povjerenjeprema proizvodima Konica Minolte zdrav su temelj za budući rast Konica Minolte. U partnerstvu MGI Digital Technology i Konica Minolte, predstavljen je uređaj JET varnish za parcijalno lakiranje otisaka koji se idealno nadopunjuje sa tiskarskim uređajima AccurioJet KM-1, kao i sa bizhub PRESS C71cf pisačem za etikete. Interes posjetitelja je bio vrlo velik radi koristi koje donosi kombinacija ovih tehnologija.

 

G. Olaf Lorenz, direktor marketinga u Konica Minolta Business Solutions Europe, izjavio je: “Naša očekivanja za drupu su bila vrlo visoko postavljena. Drupa je potvrdila vodeći položaj Konica Minolte u segmentu tiska srednjih naklada i razvoju novih tehnologija. Broj narudžbi je izuzetno velik što omogućuje razvoj na zdravim temeljima. Ono što je najvažnije, drupa 2016 je omogućila komunikaciju i opširnu raspravu sa korisnicima Konica Minolta uređaja o njihovim potrebama i zahtjevima. Mi smo oduševljeni njihovom reakcijom na ogroman napredak koji smo napravili i brzim tempom krećemo naprijed.”

 

Konica Minolta osvojila dvije EDP nagrade

Konica Minolta i njihovi novopredstavljeni AccurioJet KM-1, B2+ UV inkjet digitalni uređaj i bizhub PRESS C71hc uređaj malih naklada, prepoznati su kao najbolji u svojoj klasi. EDP (European Digital Press Association) dodjeljuje ove prestižne nagrade već deset godina za najbolje digitalne tiskarske uređaje u nekoliko kategorija. Ocjenjivanje se vrši od strane grafi čkih stručnjaka iz nekoliko prestižnih europskih časopisa namijenjenih temama digitalnog tiska.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content