Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

KONICA MINOLTA ulazi u industrijski tisak

Drupa je bila savršena manifestacija za promociju rješenja Konica Minolte u segmentu industrijskog tiska. Uz  zvijezdu sajma, AccurioJet KM-1 predstavljena su rješenja za tisak etiketa i ambalažnu industriju. Prodajni rezultati tijekom drupe su nadmašili očekivanja postavljena prije drupe.

 

Oko 260.000 posjetitelja je posjetilo najveći i najvažniji svjetski sajam tiska i crossmedia rješenja. Iako je broj posjetitelja manji u odnosu na 2012. godinu, posjete štandu Konica Minolte su veće za oko 25% u odnosu na 2012. godinu. Reprezentativno mjesto na štandu Konica Minolte veličine 2400 m2 zauzeo je AccurioJet KM-1.

 

Konica Minolta AccurioJet idustrijski tisak

 

Debitant Konica Minolte privukao je veliki interes posjetitelja. Novorazvijena tehnologija je puštena u rad još prošle godine ali kao beta verzija. Nakon testiranja u tiskarama, drupa je poslužila Konici za početak prodaje i tijekom sajma su već prodane dvije AccurioJet KM-1 grafičke jedinice. Obje su prodane sjeverno-američkim poduzećima PostcardMania-i i Cohber Press-u. AccurioJet KM-1 ima impresivne karakteristike. Veličina otiska je B2+, otisak se vrši sa četiri inkjet linijske glave sa specijalno razvijenom UV bojom koja se brzo suši na podlozi. Tisak je moguć na nepremazne materijale, a brzina je do 3000 araka na sat. Osim Accuria, Konica je dobila i više narudžbi za novi bizhub C71cf-pisač za etikete. Ove narudžbe predstavljaju prve uspjehe Konica Minolte u segmentu industrijskog tiska.

Konica je potvrdila i vodeću ulogu u proizvodnji pisača i softvera za srednje naklade tiska. Ovaj segment tiskarske industrije je znatno ojačao zbog potreba tržišta za manjim  nakladama, često personaliziranih materijala. Znatan interes posjetitelja spremnih za investiranje u nove tehnologije i povjerenjeprema proizvodima Konica Minolte zdrav su temelj za budući rast Konica Minolte. U partnerstvu MGI Digital Technology i Konica Minolte, predstavljen je uređaj JET varnish za parcijalno lakiranje otisaka koji se idealno nadopunjuje sa tiskarskim uređajima AccurioJet KM-1, kao i sa bizhub PRESS C71cf pisačem za etikete. Interes posjetitelja je bio vrlo velik radi koristi koje donosi kombinacija ovih tehnologija.

 

G. Olaf Lorenz, direktor marketinga u Konica Minolta Business Solutions Europe, izjavio je: “Naša očekivanja za drupu su bila vrlo visoko postavljena. Drupa je potvrdila vodeći položaj Konica Minolte u segmentu tiska srednjih naklada i razvoju novih tehnologija. Broj narudžbi je izuzetno velik što omogućuje razvoj na zdravim temeljima. Ono što je najvažnije, drupa 2016 je omogućila komunikaciju i opširnu raspravu sa korisnicima Konica Minolta uređaja o njihovim potrebama i zahtjevima. Mi smo oduševljeni njihovom reakcijom na ogroman napredak koji smo napravili i brzim tempom krećemo naprijed.”

 

Konica Minolta osvojila dvije EDP nagrade

Konica Minolta i njihovi novopredstavljeni AccurioJet KM-1, B2+ UV inkjet digitalni uređaj i bizhub PRESS C71hc uređaj malih naklada, prepoznati su kao najbolji u svojoj klasi. EDP (European Digital Press Association) dodjeljuje ove prestižne nagrade već deset godina za najbolje digitalne tiskarske uređaje u nekoliko kategorija. Ocjenjivanje se vrši od strane grafi čkih stručnjaka iz nekoliko prestižnih europskih časopisa namijenjenih temama digitalnog tiska.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content