Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kyocera TASKalfa Pro 15000c u okruženju u kojem brzinu mora pratiti pouzdanost

Vidjeti višemetarski printer koji jednostavno “guta” dokumente, sortira ih i priprema za strojno kuvertiranje, uvijek je impresivno.
Poduzeće Elektronsko Pismo Pošte Slovenije (EPPS) posluje već dva i pol desetljeća. Jedan je od najvećih tiskarskih centara u široj regiji. U poduzeću je radna učinkovitost na prvom mjestu jer se svega nekoliko desetaka zaposlenika brine o 7 milijuna poštanskih pošiljaka mjesečno i više od 140 milijuna ispisa godišnje.
“Za uspjeh našeg poslovnog modela ključni su brzina, pouzdanost i fleksibilnost. Zahtjevi za tisak često stižu tek poslijepodne, a do večeri sve mora biti ispisano, kuvertirano i spremno za slanje”, tako je izazove i proces rada tiskarskog centra EPPS opisao direktor Vili Hribernik.

Većinu poslova ispisa obavljaju printeri iz role, a otprilike desetina poslova u EPPS-u manjeg su volumena, kojih je znatno više. Do prije tri godine ovakve su poslove, koji su zahtijevali “samo” nekoliko desetaka ili stotina otisaka i eventualno ispis na kuverte, ispisivali na laserskim pisačima u boji. No, oni se nisu pokazali pouzdanima.

Alternativa koja je preuzela glavnu ulogu

Zbog toga je EPPS tražio prikladnu zamjenu za laserske pisače, ali “industrijskih” inkjet pisača na tržištu je bilo malo. Nakon temeljitog istraživanja dobavljača i uređaja, 2020. godine odlučili su se za kupnju uređaja Kyocera TASKalfa Pro 15000c.

Ovo poduzeće mjesečno u prosjeku ispiše oko pola milijuna dokumenata, a odlikuje se izuzetnom brzinom i pouzdanošću. Budući da se radi o inkjet pisaču iz arka kod kojeg je put papira kroz stroj ravan, a inkjet tehnologija ne zagrijava papir, to je dodatni plus iz aspekta pouzdanosti daljnje dorade – sortiranja i kuvertiranja.
Danas u EPPS-u više ne mogu zamisliti rad bez Kyocerinog pisača. On je svojom visokom produktivnošću i pouzdanošću te tehničkom podrškom očarao zaposlenike.
Jednostavnost korištenja – priprema i početak posla – praktički je isti kao kod kućnih printera – uvelike pojednostavljuje ispis više manjih serija transakcijskih dokumenata. Direktor pohvaljuje i nižu cijenu ispisa u odnosu na laserske pisače. “Cijena ispisa po stranici s našim volumenom ispisa niža je do 75%, a potrošnja električne energije, koja se prije pretvarala u toplinu, čak je 82% manja.

Što ih je još oduševilo kod Kyocera TASKalfa Pro 15000c ink jet printera, pročitajte u dostupnom online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content