Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Kyocera Forearth – ulazak na tržište tekstila

Kyocera za ovu jesen priprema novi ink jet tekstilni printer, Kyocera Forearth, ujedno i prvi njihov ulazak na tržište tekstilnih printera. Prema izjavi gospodina Sho Taniguchija, direktora za industrijski ispis, ovo će biti najodrživije rješenje u digitalnom tisku na tekstil.

Kyocera je razvila vlastitu pigmentnu boju, nazvanu Kyocera Precision Ink ili KPI koja ne zahtijeva korištenje vode u procesu predobrade niti završne obrade tkanine. Razvijena pretreatment tekućina i sredstvo za završnu obradu omogućuju digitalni tisak na tkaninu bez potrebe za klasičnom predobradom i završnom obradom koja kod klasičnog tiska tkanine zahtijeva korištenje veće količine vode. To će ovom pisaču omogućiti rad sa širokim rasponom tkanina, od pamuka, svile i poliestera do najlona i mješovitih tkanina.

Smanjenje potrošnje vode ključni je dio vrijednosti za Kyoceru i za većinu drugih dobavljača digitalnih tekstilnih printera. Većina proizvodnje tekstila koristi konvencionalni pristup bojanju tkanine zbog kojeg se tekstilna industrija smatra jednim od najvećih zagađivača.

Zavidne performanse

Naravno, Kyocera Forearth printer koristi Kyocera ispisne glave, zajedno s potpunom recirkulacijom i s rezolucijom od 600 x 600 dpi. Ispisne glave za predobradu, print i doziranje sredstva za završnu obradu su složene zajedno na nosaču ispisnih glava koji može primiti ukupno do 18 glava. Radna širina printera je 180cm, dok prihvatni mehanizam može primati medije do 185cm širine. Brzina ispisa je do 250 m2/h.

Printer će biti dostupan u konfiguraciji od osam boja – CMYK plus narančasta, crvena, zelena i plava. Radi se i na bijeloj boji koja bi trebala biti dostupna sa sljedećom serijom.

Kyocera Forearth će prvi put biti prikazan u Europi na sajmu ITMA u Milanu u 6. mjesecu. Valja istaknuti da nekolicina drugih dobavljača također radi na razvoju pigmentnih boja za multi-pass tekstilne printere, zbog benefita koje donosi digitalni tisak na tekstil.

Tri su glavne prednosti korištenja pigmentnih boja. Prvo, ove će boje smanjiti faze predobrade i naknadne obrade tkanine, što će smanjiti količinu korištenja vode. Pojednostavljivanje različitih procesa također je prvi korak u automatizaciji proizvodne linije, od ispisa do gotovog artikla, što je ključno za postavljanje bilo koje vrste sustava online naručivanja. Treća prednost je ta što pigmentne boje omogućuju jednom stroju rad sa širokim rasponom materijala, što čini mnogo fleksibilniji pristup proizvodnji tekstila.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content