Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Letak – u čemu je njegova snaga?

Pronaći komunikacijski kanal koji će korisniku najbrže i najjednostavnije poslati ciljanu poruku zadatak je na kojem danas rade cijeli timovi stručnjaka. Na pitanje jesu li bolji digitalni i konvencionalni kanali nema jedinstvenog odgovora. Svatko traži ono što mu najbolje odgovara.

Jedan takav kanal je pomalo zaboravljeni flyer, odnosno letak. No, puno je korisnika i branši koji i dalje prepoznaju njegovu snagu. U čemu je snaga letka? Zašto još uvijek koriste letke i koje su prednosti u odnosu na digitalne medije?

Papirnati letak tu je kako bi privukao i zadržao pozornost ljudi. Unatoč tome što digitalni mediji nude brže i jeftinije načine kontaktiranja potencijalnih obožavatelja, letak je još uvijek svojevrsni kralj oglašavanja.

Osobni dodir

Na tržištu prepunom svega, letci nude niz prednosti. Prvo, oni angažiraju potrošača, tjerajući ga da pogleda detalje i razmisli o odlasku na, primjerice, event koji se reklamira. Zatim, ako su zainteresirani i zadrže letak. Letak pruža fizički podsjetnik na event, pružajući time opipljiv marketing koji pruža trenutne pojedinosti o vremenu, mjestu održavanja i sadržaju eventa.
Fizička priroda papira ima još jednu prednost, lako se prenosi i sve možete brzo pokazati. Nema pretraživanja na internetu, nema preuzimanja aplikacija, nema problema s vezom zbog velikog broja ljudi koji koriste podatke u isto vrijeme.
I što je najbolje od svega, prilikom dijeljenja letaka moguće je ostvariti osobni kontakt s osobom kojoj ga se uručuje. Distribucija letaka svojevrsna je umjetnost sama po sebi.

Lekcije za posao

Postoje brojne lekcije koje se mogu naučiti iz upotrebe letaka. Za početak, vrlo su isplativi. U usporedbi s većinom drugih oblika oglašavanja, oni nude izvrsnu vrijednost za novac, posebno ako trebate brzi zaokret da biste iskoristili nove popuste, otvaranja trgovina ili lansiranja proizvoda.
Tu je i precizno ciljanje. Dok internetsko oglašavanje i TV mogu imati veći doseg, letci vam omogućuju da svoj brend dovedete izravno u ruke potrošača za kojeg je vjerojatnije da će trebati vašu uslugu ili proizvod.
Uz mogućnost praćenja pomoću QR kodova i jedinstvenih URL-ova, letci imaju ogroman potencijal za brendove koji se žele približiti svojim kupcima.

Ne samo da je papirnati letak učinkovit u privlačenju publike, već je i održiv oblik oglašivačke komunikacije. Kada ga potrošač odbaci, može se reciklirati.
Godine 2020. u Europi je prikupljeno i reciklirano ukupno 56 milijuna tona papira – stopa recikliranja od 74%. Ne samo da je papir jedan od najviše recikliranih materijala u Europi, već se vlakna iz papira ponovno koriste u prosjeku 3,8 puta. 56% vlaknastih sirovina koje se koriste u europskoj papirnoj industriji dolazi od papira za recikliranje.
Dakle, letak i dalje ima snagu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content