PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Louis Vuitton 3d krov

Krov isprintan 3D printerom


Tvrtka Omus iz Melbourna, koja je bazirana na 3D ispisu, napravila je pop-up za luksuznu trgovinu Louis Vuitton. Ova trgovina u Sydneyu je u obliku kupole, tako da je krov isprintan u 3D tehnologiji s Massivit 1800 3D pisačem, koji je nedavno instaliran u Sydneyu. Na isprintanom dijelu krova se nalaze umjetnička djela slonova. Ova Louis Vuitton trgovina će prodavati samo mušku odjeću.

Zbog brzine izrade, morali su pozvati u pomoć i tvrtku Composite Images koja je također nedavno instalirala Massivit 1800 a morali su pozvati i tehničara iz Izraela kako bi se posao završio na vrijeme. Dva tjedna je bilo potrebno za ispis strukture i tri dana za instalaciju. Struktura ima 48 dijelova izrađenih od UV- senzibilnih materijala i teži 900kg.

Suvlasnik, g. Rober Grosso, hvali 3D ispis i kaže da se ova struktura ne može napraviti drugim metodama izrade te smatra da je s obzirom na složenost dizajna i kratko vrijeme obrade, 3D ispis jedini održivi način proizvodnje koji je trenutno na raspolaganju.

Nama najbliži pisač Prvi Massivit 1800 je prodan na sajmu Viscom u Milanu ove jeseni a u Europi postoji još samo jedan takav i to u Engleskoj. U cijelo svijetu ih je prodano dvadesetak.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content