Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mali, ali moćan UV LED pisač Gunsjet instaliran u tvrtki Camaloon

Nakon što je tvrtka Radin instalirala UV LED pisač Gunsjet GH-UVF 1016 u tiskari Camaloon, dogovorili smo posjet ovoj tvrtki s poslovnim modelom kakvog ne viđamo baš često na našem tržištu.

Naime, Camaloon je španjolska tvrtka smještena u samom centru Barcelone. Specijalizirani su za brzu proizvodnju personaliziranih promotivnih proizvoda koje dostavljaju diljem Europe. Trenutno, kako nam je rekla gđa Ivana Hrkec, direktorica tvrtke Camaloon Croatia d.o.o. u prosjeku odrađuju 400-tinjak radnih naloga dnevno.
Njihov proizvodni pogon prava je riznica digitalnih tiskarskih strojeva. Prepun najnovijih digitalnih tehnologija, od nekoliko UV pisača, CO2 i fiber lasera, laserskih pisača s bijelom bojom pa do sublimacijskog pisača velikog formata. Tu su i T-shirt pisači, termo preše, laminator i veliki digitalni rezač.

Zanimalo nas je otkud proizvodnja u Hrvatskoj?

„Sadašnja lokacija proizvodnog pogona u centru Barcelone nije imala veliku ekonomsku opravdanost. Vlasnici su se odlučili za Hrvatsku s obzirom na dobru logističku povezanost“, rekla nam je gđa Hrkec.

No, glavni razlog posjete bila je instalacija Gunsjet GH-UVF 1016 UV LED. Za Gunsjet su se odlučili, kaže, jer su se njegove produkcijske karakteristike pokazale kao vrlo konkurentne u odnosu na druge tehnologije koje su testirali. Odluka je, stoga, bila vrlo laka i logična. Jedan od razloga je i fotografska kvaliteta otiska i vrlo velika radna površina od 160x100cm. Namijenili su ga za proizvodnju magneta, rokovnika i ostalih predmeta.

„Postojeći UV pisači imaju premale radne plohe i nisu u mogućnosti pratiti veliki kapacitet proizvodnje. Gunsjet je i brzinom nekoliko puta brži u odnosu na pisače koje trenutno koristimo. Gunsjet je pravi mali industrijski pisač. Velike dimenzije radne plohe omogućuju nam odličnu produkciju srednje velikih proizvoda. Brzinom se značajno uzdiže iznad razine stolnih UV pisača, dok je održavanje i korisničko sučelje vrlo jednostavno“, istaknula je gđa Hrkec.

Više o ovoj instalaciji i zanimljivoj poslovnoj priči, pročitajte i u online izdanju Print Magazina.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content