Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Malo sredstava potre­bno za pokretanje posla

Često se susrećemo sa Graphtec rezačima folije, ali smo do sada imali malo informacije o njima. U razgovoru sa g. Goranom Todorovim smo dobili više zanimljivih informacija.

 


Distributer Graphtec katera za područje bivše Jugoslavije je Difol grupa iz Beograda. Osim Graphteca, u našoj ponudi je i Roland DG, proizvođač štampača, Orafol, proizvođač kater i printabilnih folija, Chemica, Aslan, Bordeaux, Tiflex i još neki drugi proizvođači grafičkih mašina i repromaterijala.

Vezano uz Graphtec, to je japanska firma koja je prisutna na tržištu od 1968.g. Zapravo je ploter njihov patent a poslije je nastao kater. U prodaji imaju flatbed katere i katere role. Kateri nemaju tangencijalnu glavu jer bi to dosta poskupjelo proizvod a oni se ne žele natjecati sa firmom Summa. Pored toga rade i senzore, pa dosta toga sa senzorima primjenjuju na katere. Posebnost Graphtec-a je u tome što oni nemaju paletu proizvoda u ponudi, već su fokusirani samo na katere. Graphtec kateri pokazuju izvanrednu preciznost i izdržljivost, za njih se daje 4 godine garancija te su se pokazali standardno dobrima.

Što se tiče softvera, s pojavom svakog novog windowsa, kroz dva mjeseca su dostupni i novi driveri za sve katere, pa čak i one dosta starije. Znači, prestankom proizvodnje pojedinog modela, ne prestaje podrška za njega. Graphtec koristi i svoje nožiće, sa dva tipa držača, standardnih od 0,9mm i malo debljih od 1,5mm, za malo deblje materijale koji brže zatupljuju nožiće. Također je potrebno naglasiti da su Graphtec nožići jedini koji su dobili i certifikat od 3M-a, za rezanje njihove folije.

 
Koji je najprodavaniji model?
Najprodavaniji model je CE6000. To je Economy serija koja je po karakteristikama rada jako bliska nekim Pro serijama ali je cjenovno jeftinija u odnosu na Pro seriju. Postoji u širinama od 40, 60 i 120 centimetara a najprodavanija je širina od 60cm. Senzor kod serija 6000 i 8000 je nove generacije te uspoređuje i prilagođava zadani posao sa otisnutim, sam kater mjeri realnu situaciju i vrši prilagođavanje. Najveći konkurent Graphtec katerima je Summa koja je također fokusirana samo na katere. Graphtec kateri su od Rolandovih jeftiniji oko 10-20% a od Summa katera čak i do 40%. Najviše kupaca za Graphtec katere dolazi iz sign industrije, koriste se za naljepnice, razna označavanja. Pekare i kafići ih koriste za oznake od šećera na pekarskim proizvodima te znakove na pjeni od kave. Naime, sa malim ulaganjem se može pokrenuti ozbiljan posao.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content