Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Massivit 3D pisač ispunjava tinejdžerski san o Star Warsu

Massivit 3D, vodeći proizvođač 3D pisača u segmentu ispisa velikih objekata, koji se koriste u vizualnoj komunikaciji u sklopu trgovina, dekoriranja prostora i slično, predstavio je prvi svjetski 3D tiskani model invalidskih kolica Poe Dameron X-Wing Fighter na Comic-Con sajmu u San Diegu (19. – 22.07.).

Model je bio vizija neprofitne organizacije Magic Wheelchair, a stvoren za Star Wars fanatika, trinaestogodišnjeg Vedanta Singhania. Tvrtke koje su surađivale s Magic Wheelchairom na projektu su:  Pixologic Inc., odgovorna za dizajn i modeliranje, Caring Creative, koja je tiskala 3D model uz sponzorstvo tiskanih materijala od strane tvrtke Massivit 3D i Monster City Studios, koja je dovršila sastavljanje modela.

Koristeći velike brzine ispisa i dvostruke glave svog Massivit 1800 3D pisača, Carous Creative Carrot je u samo dva tjedna proizvela 50 kostima.

Magic Wheelchair izrađuje spomenute modele djeci s invalidskim kolicima bez ikakvih troškova za njihove obitelji. Kao dio posebnog ‘Star Wars’ iskustva Comic-Cona ove godine – Magic Wheelchair je odabrao Vedanta da osvoji izvanredan 3D model.

Paul Gaboury, voditelj razvoja 3D proizvoda u tvrtki Pixologic, objašnjava: “Mi smo se povezali s Magic Wheelchair-om, shvaćajući da im naša tehnološka i modelarska stručnost može pomoći u nevjerojatnom radu s djecom koja su u invalidskim kolicima. Nakon što su dizajnirali kostim, “Dangling Carrot Creative” bio je zadnji komad slagalice. Tvrtka je dala mogućnost ispisa 3D dijelova stvarne veličine kako bi se uklonila potreba za kalupima ili odljevom, čime se štedi dosta vremena i novca.”

Komentirajući sudjelovanje tvrtke Massivit 3D u projektu, g. Avner Israeli, direktor tvrtke Massivit 3D, kaže: “Zajedno s našim klijentima kao što je “Dangling Carrot Creative”, stalno otkrivamo nove i uzbudljive aplikacije koje možemo postići s našim 3D rješenjima za ispis na tržištu zabave.“

“Ovaj je projekt bio izvanredna prilika da se testira prava vrijednost naše tehnologije i da se mladi Vedant stavi u središte pozornosti zbog pravih razloga. Ne postoji ništa tako lijepo kao što je donijeti radost djetetu.”

Kostim je predstavljen Vedantu na showu Comic-Con International u subotu. On je izrazio svoje uzbuđenje i zahvalnost svim uključenima: “Ovo je nevjerojatno. Nisam očekivao da je model tako velik i oduševljen sam što je upravo X-Wing Fighter jer volim Star Wars. Bio sam stvarno uzbuđen tijekom parade. Bio sam toliko sretan jer su svi ljudi fotografirali baš mene. Osjećao sam se kao slavna osoba. “

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content