Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Ovaj vikend održava se MAYA #4 – Festival Majice Sarajevo

Printane majice već desetljećima predstavljaju jedan od načina subverzivnog društvenog potencijala putem kojeg se javnosti, ali i društvenoj sredini mogu poslati različite poruke. Nastale u ozračju subkulturnog miljea, majice s printom, bilo da se radi o fotografiji ili tekstualnoj poruci, pitanje su stilske osobnosti pojedinca. Također, sve češće su i prostor za iznošenje vlastitih stavova, pogleda na svijet ili čak bunta.

Vođeni tom idejom i potencijalom kojeg majica predstavlja, na prostoru ispred Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine,  u subotu, 19. 8. 2023. održat će se 4. izdanje jedinstvenog bh. festivala printane majice MAYA #4. Organizatori događanja su Udruženje za promociju dizajna i majice „Maja“ i OR “Printmania”.

U okviru MAYA #4 predstavit će se izlagači iz BiH i zemalja regije. Osim izlagača iz segmenta dizajna, predstavit će se i izlagači iz drugih djelatnosti. Karikature, street arts, tattoo, proizvođači craft piva, handmade nakita i drugih umjetničkih izražaja neki su od sudionika.

Također, tijekom festivala posjetitelji će moći uživo vidjeti kako se odvija proces tiska slovnih ili foto motiva na majicu, uz pomoć nekoliko tehnologija.

Društveno odgovoran Festival

Pored toga, MAYA festival, kao odgovorna društvena manifestacija, svojim će posjetiteljima ponuditi i edukativne radionice o reciklaži te mogućnost reciklaže na samom festivalu u suradnji s KJKP RAD. Na eventu će postojati i mogućnost doniranja (starih) majica i odjeće u pomozi.ba. Bilo da se radi o donaciji odjeće ili novcu, posjetitelji festivala dobit će u znak zahvalnosti majicu festivala printanu na licu mjesta.

Za djecu će biti organizirane interaktivne radionice. Kroz igru i zabavu najmlađima će se pokušati otkriti svijet printa i boja.

Organizatori pozivaju sve kreativne i entuzijastične pojedince da se prijave za sudjelovanje na Festivalu Majice Sarajevo MAYA#4! Prijave su moguće putem web stranice www.maye.ba.

Festival MAYA je i prodajnog karaktera. Posjetitelji će po festivalskim cijenama moći tijekom trajanja kupiti majice i ostale izložene proizvode.

Za sve upite organizatore možete kontaktirati na [email protected]

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content