Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

MAYA: Festival majice Sarajevo 2022

Nakon duge dvije godine, u Sarajevo se, 27. 8. 2022., vraća treći po redu MAYA Festival printane majice. Festival će se, već tradicionalno, održati na platou ispred Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine. Organizatori su Udruženje za promociju dizajna i majice „MAYA“ i OR “Print Mania”.

Tisak na majice već desetljećima predstavlja jedan od promotivnih potencijala putem kojih se javnosti šalju različite poruke. Majice s printom, slikom ili tekstualnom porukom, pitanje su i stilske osobnosti pojedinca, ali i prostor za artikulaciju vlastitog stava i pogleda na svijet.

Za svakog ponešto

Na MAYA festivalu sudjelovat će izlagači iz BiH i ostatka Adria – Balkan regije. Tijekom trajanja festivala, a osim izlagača iz područja printa majica i dizajna, festival će ponuditi i prisustvo izlagača iz drugih djelatnosti. To su: karikature, street arts, tattoo arts, prizvođači craft piva i handmade nakita, te food corner kao gastro kutak s domaćim izlagačima. Također, tijekom trajanja festivala na platou Historijskog muzeja BiH posjetioci će moći vidjeti kako se odvija proces printanja tekstualnih ili foto motiva na majice.

“Na licu mjesta ćemo dakle, uz pomoć nekoliko print mašina, predstaviti različite tehnike prenošenja na majice, kao što su sito tehnike, digitalne tehnike, preslikači, direktni otisak na majice i drugo. Pored toga, ove godine planiramo i ekološku akciju u vidu reciklaže koju ćemo organizovati sa lokalnim reciklažnim centrom, a sve posjetioce festivala pozvat ćemo da doniraju staru odjeću koje ćemo naknadno donirati lokalnom udruženju za humanitarnu akciju, a posjetioci će u zamjenu dobiti odštampanu novu majicu.”, komentirali su iz organizacijskog odbora.

Uz sve spomenuto, treći MAYA festival će zainteresiranim posjetiteljima ponuditi i mogućnost sudjelovanja na radionicama vezanim uz različite tehnike printa i dizajna. Za one najmlađe bit će organizirane interaktivne radionice na kojima će djeca moći kroz igru i zabavu otkriti svijet printa i boja.

Festival MAYA je prodajnog karaktera, stoga će posjetitelji po festivalskim cijenama moći kupiti majice i ostale artikle koji budu izloženi.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content