Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mayan – zimski bazar Sarajevo

U kultnom sarajevskom AG Clubu (Patriotske lige 30), 16. februara će, u organizaciji Udruženja za promociju dizajna i majice „Maja“, biti održan zimski bazar majica, dizajna, rukotvorina, umjetnosti i kulture pod nazivom Mayan. Ovaj zimski bazar nastavak je bh. festivala printane majice Maya Festa čije je prvo izdanje održano 25. augusta 2018. godine u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.  

Kao što smo u kontekstu prvog izdanja Maya Festa pominjali, printane majice već decenijama predstavljaju jedan od važnih subkulturnih proizvoda uz koje su odrastale i odrastaju brojne generacije. Printane majice i ono što ih prati mogu biti prostor za izražavanje različitih umjetničkih i kreativnih potencijala, ali također i biti platforma za prenošenje važnih društvenih poruka.

Ideju koju smo definisali u okviru prvog Maya Festa nastojimo sada na maloj skali prenijeti i na zimski bazar Mayan. Skrenuti, dakle, pažnju na printane majice kao važan dio subkulturnog i alternativnog miljea i kao pitanje stilske osobenosti pojedinca, ali i prostor za artikulisanje vlastitog stava, pogleda na svijet ili čak bunta.

U okviru zimskog bazara MaYaN posjetioci će moći da uživaju u cjelodnevnom programu koji počinje u 12 časova i trajeće do večernjih sati. U toku trajanja bazara pored već poznatih domaćih brendova iz svijeta dizajna i njihovih proizvoda posjetioci će moći da se zabave uz igre na sreću (izvlačenje nagrada na osnovu kupljene karte na svako sat vremena) i razonodu (beer pong, beer turnir…). Također, prisutni će moći uživati u bogatoj ponudi gastro kutka i cjelodnevnom muzičkom programu sa svirkom na kraju večeri.

Zamišljen kao mlađi brat festivala Maya, bazar MaYaN ima za cilj da u toku svog trajanja AG Club u Sarajevu učini mjestom razmjene ideja, rukotvorina, printa … uz dobru zabavu i konstruktivne dijaloge.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content