Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Međunarodni Dan boja

S ciljem isticanja sveprisutnosti boje, ne samo u čovjekovom svakodnevnom životu, nego i u svim područjima ljudskog profesionalnog djelovanja, Hrvatska udruga za boje, HUBO, u suorganizaciji sa Sveučilištem u Zagrebu Tekstilno – tehnološkim fakultetom, Grafičkim fakultetom i Arhitektonskim fakultetom, četvrtu godinu za redom obilježit će Međunarodni dan boje koji se tradicionalno održava na prvi dan proljeća, 21. 3.

Cjelodnevni program pod nazivom „Boja i materijali“ održat će se u tehničkom muzeju Nikola Tesla. Program, svojom interdisciplinarnom strukturom ističe ulogu boje u svakodnevnom životu te u znanosti, umjetnosti i dizajnu, a obuhvaća znanstveno – stručni simpozij, izložbu tematski posvećenu boji, interaktivne radionice za djecu i odrasle, multimedijalne prikaze i prezentacije.

Iz HUBO-a pozivaju sve zaintereseirani da dođu u Tehnički muzej, a više informacija pogledajte na www.hubo.hr
Obilježavanje Međunarodnog dana boja usvojeno je 2008. od strane Međunarodnog udruženja za boje (AIC -International Colour Association), a na prijedlog portugalskog Udruženja za svjetlo. AIC je odredio da Dan boje bude na ekvinocij, 21. 3, kada dan i noć jednako traju, što se simbolično odnosi na komplementarnu prirodu svjetlosti i tame, svjetla i sjene.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content