Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki JV-300

 

mimaki-jv-300-002mimaki-jv-300

Tijekom studenog i prosinca, poduzeće Timep organizira Dane otvorenih vrata za sve zainteresirane posjetitelje.

 

 

Pošto smo na Fespi u Münchenu vidjeli JV-300 ali ga nismo isprobali, posjetili smo Timepov prezentacijsko-izložbeni centar u Markuševačkoj trnavi i isprobali novi JV-300.

Interesirala nas je mogućnost tiska više od 100m2 u satu. JV-300 koristi dvije DX7 glave koje su dizajnirane za velike brzine. U jednom prolazu printer otisne oko 5cm širine printa solidne kvalitete. Pri ovoj brzini kvaliteta nije zadovoljavajuća za fotografiju, ali niti jedna cerada, mesh ili jumbo plakat neće se posramiti sa ovim otiskom. Brzina printera je iznimna. Tinte koje se koriste su provjerene Mimakijeve tinte iz prijašnje generacije SS21. Prilikom ovakvih brzina, sušenje otiska može biti vrlo problematično. JV-300 iz tog razloga ima konstruirane grijače koji otisak zagrijavaju do 60 stupnjeva. Naravno, omogućena je manualna regulacija podešavanja grijača tako da sami možete prilagoditi temperaturu materijalima koje koristite.

Interesirala nas je i bolja kvaliteta tiska. Povećavanjem broja passova (prolaza glave po istom mjestu) izgubili smo na brzini ali je JV-300 pokazao da je pravi umjetnik. Korisnici kojima je potrebna visoka kvaliteta otiska imaju na raspolaganju čak devet boja kojima printer postiže odlične tonske karakteristike. Osim već standardnih dodataka osnovnom CMYK setu boja kao što je LC (svijetlo plava) i LM(svijetlo rozna), omogućen je dodatak bijele boje. Bijela je često potrebna kod ispisa na prozirne naljepnice ili direktnog tiska na cut naljepnice koje možete nabaviti u svim mogućim bojama. Za fotografsku kvalitetu Mimaki se pobrinuo dodavši mogućnost korištenja svijetlo crne boje (sive) koja daje dublju dimenziju, nedostižnu prilikom printa klasičnim CMYKom. Za bolji ispis PANTONE skale boja, omogućen je dodatak naranđaste boje. Ovim izborom boja JV300 može zadovoljiti najzahtjevnije potrebe fotografa za vjernim reprodukcijama. Brzina ispisa u najsporijem foto modu je 4,3m2. Novost je i MAPS sustav koji uklanja mogućnost pojave linija na fotografiji koje nastaju pomakom ispisnog medija. Maps sustav printa nazubljene linije te na taj način jedna linija prelazi preko druge i uklanja mogućnost pojave pruga na ispisu. Za ekonomičnost ispisa Timep poklanja svakom kupcu bulk sistem od dvije litre po boji. Bulk sistem je rezervoar koji se naknadno ugrađuje na printer. Omogućuje korištenje jeftinijih tinta na siguran način. Bulk sistem je original Mimakijev i prilagođen je sistemu. Svima koji koriste printer pri većim brzinama bulk sistem je odlično rješenje jer operater ne mora često provjeravati količinu tinte u tankovima.

 

Zaključak

JV-300 je printer koji svojom brzinom ulazi u segment industrijskog tiska visokih produkcija. Cjenovno je znatno jeftiniji od industrijskih printera. Korištenjem jeftinije AS100 tinte dobivate vrhunski industrijski printer sa kojim je isplativo raditi jumbo plakate, velike količine bannera… S druge strane korištenjem bijele, naranđaste i svijetlo crne boje, fotografi i svi koji trebaju savršen otisak po vrlo pristupačnoj cijeni, neće pogriješiti investiranjem u JV-300.  www.timep.hr

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content