Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki na Heimtextilu

Na Heimtextilu koji se od 8.-11.01.2019. održavao u Frankfurtu, Mimaki je predstavio svoju suradnju s više od deset vodećih dizajnera. Dizajneri koji rade u različitim disciplinama, od mode, dizajna interijera te u umjetničkim vodama, pokazali su snagu digitalno otisnutog tekstila.

Dizajnerica Claire Vos vodi Studio Roderick Vos sa svojim suprugom. Na Heimtextilu je pokazala sve vrste otisnutih tekstilnih materijala i to na jastucima, zavjesama, tepisima, stolicama, platnenoj obući. Više od samog dizajna interijera, ova dizajnerica često traži i modni element tako da je to kombinacija kojom se njezin rad ističe. Suradnju s Mimakijem smatra izuzetnom prilikom radi naprednih strojeva i inovativnih tehnika koje joj otvaraju čitav niz novih mogućnosti.

Mimaki_na_Heimtextilu_tisak_tekstil_Print_Magazin

Umjetnica Sigrid Calon surađuje s Mimakijem od 2015. godine, kada su sponzorirali njezinu izložbu u Amsterdamu a sada nastavljaju suradnju na Heimtextilu. Radit će s bakrenom folijom stvarajući fantastičan dizajn koristeći najnoviju Mimaki tehnologiju. Iako se bakrena folija obično više koristi u ambalaži, na Heimtextilu ju je ova umjetnica predstavila u potpuno drugačijem kontekstu uz želju da inspirira posjetitelje i pokaže im sve što im digitalni tisak može ponuditi.

Tessa Koops je modna dizajnerica ženske odjeće, specijalizirana za odjeću koja ima cvjetne i teksturne otiske. Njezin dizajn se prodaje na pedesetak mjesta diljem Nizozemske. Suradnja s Mimakijem za ovu dizajnericu je neophodna s obzirom da 90% njezinih radova uključuje tisak. Na Heimtextilu 2019 je posjetiteljima pokazala mogućnosti digitalnog tiska kombiniranjem dizajna s umjetnošću. U toj kombinaciji Koops razmišlja izvan okvira samog dizajna a na Mimakijevom štandu je posjetiteljima predstavila jednu od svojih slika, čiji uzorak je korišten za razne tekstilne predmete, uključujući i haljine.

Dakle, možemo zaključiti da su mogućnosti tiska na tekstil uz Mimaki zaista neograničene.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content