Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki na Heimtextilu

Na Heimtextilu koji se od 8.-11.01.2019. održavao u Frankfurtu, Mimaki je predstavio svoju suradnju s više od deset vodećih dizajnera. Dizajneri koji rade u različitim disciplinama, od mode, dizajna interijera te u umjetničkim vodama, pokazali su snagu digitalno otisnutog tekstila.

Dizajnerica Claire Vos vodi Studio Roderick Vos sa svojim suprugom. Na Heimtextilu je pokazala sve vrste otisnutih tekstilnih materijala i to na jastucima, zavjesama, tepisima, stolicama, platnenoj obući. Više od samog dizajna interijera, ova dizajnerica često traži i modni element tako da je to kombinacija kojom se njezin rad ističe. Suradnju s Mimakijem smatra izuzetnom prilikom radi naprednih strojeva i inovativnih tehnika koje joj otvaraju čitav niz novih mogućnosti.

Mimaki_na_Heimtextilu_tisak_tekstil_Print_Magazin

Umjetnica Sigrid Calon surađuje s Mimakijem od 2015. godine, kada su sponzorirali njezinu izložbu u Amsterdamu a sada nastavljaju suradnju na Heimtextilu. Radit će s bakrenom folijom stvarajući fantastičan dizajn koristeći najnoviju Mimaki tehnologiju. Iako se bakrena folija obično više koristi u ambalaži, na Heimtextilu ju je ova umjetnica predstavila u potpuno drugačijem kontekstu uz želju da inspirira posjetitelje i pokaže im sve što im digitalni tisak može ponuditi.

Tessa Koops je modna dizajnerica ženske odjeće, specijalizirana za odjeću koja ima cvjetne i teksturne otiske. Njezin dizajn se prodaje na pedesetak mjesta diljem Nizozemske. Suradnja s Mimakijem za ovu dizajnericu je neophodna s obzirom da 90% njezinih radova uključuje tisak. Na Heimtextilu 2019 je posjetiteljima pokazala mogućnosti digitalnog tiska kombiniranjem dizajna s umjetnošću. U toj kombinaciji Koops razmišlja izvan okvira samog dizajna a na Mimakijevom štandu je posjetiteljima predstavila jednu od svojih slika, čiji uzorak je korišten za razne tekstilne predmete, uključujući i haljine.

Dakle, možemo zaključiti da su mogućnosti tiska na tekstil uz Mimaki zaista neograničene.

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content