Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki povećava svoj portfelj s najboljim detaljima i bojama

Pod nazivom “Oblik budućnosti u boji”, Mimaki će predstaviti svoju naprednu tehnologiju proizvodnje aditiva u boji na sajmu formnext koji će se održati od 13. do 16.11. u Frankfurtu.

Uživo na štandu D26 u dvorani 3.1, Mimaki 3DUJ-553 3D pisač će omogućiti urednicima, dizajnerima i inženjerima da dosegnu neusporedive razine fotorealizma zbog finih detalja i opsežne mogućnosti boja koje nudi ovaj pisač.

“Raspon boja i živost u kombinaciji sa sposobnošću usklađivanja boja s takvom točnosti otvaraju neke vrlo uzbudljive mogućnosti primjene”, kaže g. Bert Benckhuysen, Senior menadžer u Mimakiju. “Na primjer, tonovi kože – gdje ljudsko oko lako prepoznaje i najmanje varijacije – reproduciraju se s fotorealističnom kvalitetom. Proizvođači, dizajneri i razni umjetnici koji se trude kako bi što preciznije predstavili svoj dizajn, dobivaju izvanredno glatke gradacije boja, što smanjuje zrnatost i specijalne spotne boje se mogu kreirati za brendove s posebnim zahtjevima.”

Mimaki 3DUJ-553 3D pisač ispisuje više od 10 milijuna boja, a rezultati su dosljedni i ponovljivi zahvaljujući Mimakijevoj jedinstvenoj upotrebi ICC profiliranja boja.

mimaki_3D_formnext_printmagazin_1

Kroz zajednički projekt s tvrtkom Materialise, Mimaki 3D tiskani modeli trenutno su dostupni putem i.materialise.com pod nazivom Multicolor +. Gđa Miranda Bastijns, direktorica proizvodnje u tvrtki Materialise komentira, “Materialise trenutno istražuje Mimakijevu 3D tehnologiju u boji.  Multicolor + nudi živopisnije i intenzivnije boje te omogućuje snažnije, čvršće materijale s minimalnom debljinom stjenke od 1 mm. Također omogućuje ispisivanje međusobno povezanih dijelova. Kao rezultat toga, Multicolor + je idealan za ispis dekorativnih dijelova kao što su figurice i arhitektonski modeli. ”

Prema g. Benckhuysenu, Mimakijeva stručnost u ink jetu, UV-u i colour managementu proizlazi iz iskustva tvrtke u 2D tisku: “Naša povijest u 2D tisku je temeljna jer nam je dala vještinu u korištenju colour managementa, u optimalnoj cirkulaciji boje za maksimalnu iskoristivost pisača. Također, razumijemo važnost nastavka ulaganja u istraživanje i razvoj; ne samo to, već to znači da imamo izvrsnu tehničku podršku i korisničku uslugu, čak i dok gledamo kako bismo proširili našu prodajnu infrastrukturu “.

Benckhuysen zaključuje: “Rečeno je da boja govori sve jezike, pa će naša nevjerojatna paleta uzoraka koja obuhvaća industriju – od igračaka, zabave, alata, medicinskih, potrošačkih proizvoda, natpisa, arhitekture, umjetnosti i pakiranja –  govoriti sama za sebe. Nakon uspješnog predstavljanja prošle godine, oduševljeni smo što ćemo se ponovno susresti s posjetiteljima sajma formnext i pokazati im tehnologiju, boju i sve novitete koje smo napravili tijekom prošle godine. “

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content