Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Mimaki preuzima LaMeccanicu

Poduzeće Mimaki se ozbiljno prihvatilo tekstilne industrije te i dalje žele biti uspješni na tom području. Objavili su na japanskom tržištu dionica u prosincu pismo namjere za kupnju svih dionica poduzeća La Meccanica iz Italije. Zaključak formalnog sporazuma se očekuje do početka ožujka.

O tome se prvi puta raspravljalo u srpnju 2015.g., kada je talijanski zastupnik uveo Mimaki u poduzeće La Meccanica iz Bergama, u Italiji. La Meccanica je osnovana 1977. godine, ima 32 zaposlenika i promet od 6 milijuna €, a bavi se proizvodnjom konvencionalnih i digitalnih, tekstilnih tiskarskih strojeva. Bergamo je također i dom velikog proizvođača inkjet tekstilnih pisača, Reggiani macchine, kojemu je potvrđena titula od strane EFI-a, u srpnju prošle godine. U Mimakiju, koji razvija i proizvodi industrijske inkjet pisače i distribuira ih po cijelom svijetu, govore kako će ovom suradnjom dodatno proširiti svoje poslovanje na europska, tekstilna tržišta.

Nedavno su također predstavili inkjet pisač super-širokog formata TS500P-3200. Pisač je predviđen za tisak na transfer papir te transfer otiska na tekstilne materijale. Korisnici će moći njime ispisivati vrlo široke aplikacije, do 3,2m, na tekstil za kućanstvo, unutarnje aplikacije i označavanje (sign industrija). U prodaju kreće ovog mjeseca.
Mimaki je u tekstilnoj industriji od 1998.g, a to samo pokazuje njihovu upornost i predanost u ovom segmentu, dugoročno.

Svoj razvoj usmjeravaju na ona područja gdje uoče u raste tržišta. Ovim pisačem žele zadovoljiti povećane potrebe tržišta za unutarnjim aplikacijama u zapadnoj Europi, za modom u istočnim i azijskim zemljama te potražnju za kućnim tekstilom u Turskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content