Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Miyacoh i UltraFinshing jednostavna i ekološka doradna rješenja

Tvrtka Eurocop svom je bogatom portfelju nedavno dodala i dva nova, zanimljiva brenda vezana uz segment dorade. Riječ o brendovima Miyacoh i UltraFinshing. S njima nas je na sajmu Print21, održanom ovog proljeća u Ljubljani, upoznao gosp. Réginald de Ghellinck, direktor tvrtke Markhunting, specijalizirane za doradna rješenja koja na tržište i donosi dva spomenuta brenda.

Plug & Roll metallic foiling doradno rješenje

Na sajmu su, što se Miyacoh brenda tiče, izložili stroj namijenjen za metallic foiling i laminaciju, FoilCoater DC-30.
„S ovim rješenjem želimo pokazati kako jednostavno i povoljno uz apliciranje folije možete dodati vrijednost tisku. Namijenjen je za male naklade otisnute tehnologijom na bazi tonera. Na površinu arka ispisuje se sa 100% crnim tonerom, on se zagrijava i na mjestima gdje je toner nanosi se folija. Tamo gdje nema tonera neće biti niti doradnog detalja folijom.  Ako želite ići dalje, s našim folijama može se raditi overprint u CMYK-u.
Brzina ispisa je od 5 do 20ppm, odnosno do 15ppm kod laminacije s rezanjem. Što se težine papira tiče, podržava do 400gsm, što je više nego dovoljno za sve poslove i klijente jer je pokriveno 99% aplikacija. Aplikacije idealne za ovo doradno rješenje su pozivnice, čestitke, posjetnice, jelovnici i posteri pa čak i ambalaža malih, luksuznih proizvoda.
Ovo je prava Plug & Roll tehnologija. Uz pomoć jednostavne dorade metalik folijom vaš proizvod u trenu će se pretvoriti u moćan komunikacijski alat“ pojašnjava nam gosp. de Ghellinck.

DocuCutter jednostavno rješenje za rezanje svih vrsta kartica

Drugo zanimljivo rješenje predstavljeno na sajmu je DocuCutter CC-330. Jednostavno rješenje za rezanje svih vrsta kartica, što znači posjetnica, pozivnica, razglednica uobičajenog formata. Naime, stroj podržava normalni format od A3 do max SRA3. Stroj ima pokretnu traku (konvejer) za non-stop produkciju te mogućnost memorije od 13 različitih poslova.
Kako nam je rekao gosp. de Ghellinck s ovim strojem ne žele poručiti klijentima da mogu zamijeniti giljotinu. Naprotiv, ovo je samo odličan dodatak koji će smanjiti uska grla koja se mogu dogoditi u fazi rezanja.

Aqueous ekološki premaz na bazi vode

Nanošenje premaza izvrstan je način kako istaknuti otisnuti proizvod. Premaz ne samo da štiti i povećava dugotrajnost medija, sprječava grebanje, otporan je na otiske prstiju i mrlje, nego i poboljšava izgled proizvoda  u cjelini.
Tvrtka Ultra Finshing na tržište donosi rješenja koja uključuju UV i premaze na bazi vode.
„Donedavno su svi govorili o laminaciji, nakon toga o UV-u, a mi sada želimo da to bude ekološki premaz na vodenoj bazi – Aqueous water based coating. U ovom slučaju radi se o premazu cijelog arka, a ne samo o spot premazu”, rekao nam je gosp. de Ghellinck.
Ističe kako se unatoč tome što imaju ekološko rješenje suočavaju s činjenicom da tiskare nisu spremne na promjenu tehnologije jer razina zaštite i sjaja nije ona na koju su navikli. No, polako. U Ultra Finshingu vjeruju da će se tržište promijeniti i da će promjena krenuti od krajnjeg korisnika koji će reći da ne želi foto album s plastičnim koricama, nego onaj otisnut na ekološki način.

Eurocop razumije i tisak i doradu

Partnerstvo s tvrtkom Eurocop zbog njihovog bogatog iskustvo u prodaji Ricoh strojeva, kaže gosp. de Ghellinck, iznimno ih veseli. Eurocop, ističe, razumije i stranu vezanu uz tisak, ali i doradnu o čemu najbolje svjedoči sve veći broj doradnih rješenja koja nude.

Cijeli razgovor možete pročitati i u online izdanju aktualnog tiskanog broja.


.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content