Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Moć dodira! Zašto je Beyond CMYK budućnost tiska?

Intervju s Admirom Joldićem, Regional Partner Manager Slovenija, Hrvatska BiH, stručnjakom za produkcijski ispis u Xerox MEA

Grafička industrija je na raskrižju. Dok rast konvencionalnog tiska u komercijalnom sektoru stagnira, digitalni tisak uživa dvoznamenkasti rast. Opseg proizvodnje digitalnog tiska značajno je porastao i više se ne smatra opcijom za male naklade.
No, to nije sve. Digitalni tisak razvija se i prilagođava kao komunikacijski kanal. Nove tehnologije poput digitalnog ukrašavanja / oplemenjivanja omogućuju tiskarima da snagom i uvjerljivošću dodira i stvaranjem poboljšanog iskustva tiska klijentima ponude dodanu vrijednost. Digitalno oplemenjivanje tiskarima otvara i mogućnosti rasta prihoda. Kako bismo saznali koje su mogućnosti digitalnog oplemenjivanja i kako Xerox može pomoći tiskarima da “uskoče u taj vlak”  i odu dalje od uobičajenog CMYK ispisa, razgovarali smo s gosp. Admirom Joldićem, Regional Partner Manager Slovenija, Hrvatska BiH, stručnjakom za produkcijski ispis u Xerox MEA.

Što je digitalno oplemenjivanje / ukrašavanje?

Jednostavnim rječnikom to znači stvaranje fizičkih i vizualno upečatljivih otiska korištenjem zlatne, srebrne, bijele, prozirne i fluorescentne boje, kao i folija ili laka. Digitalne tehnologije otvaraju nove mogućnosti za bogatstvo slojeva i privlačne ukrase. Sve to uz zadržavanje prednosti digitalnog tiska – male naklade, brze promjene posla i visoko-učinkovita personalizacija.

Koje mogućnosti nudi tiskarima?

Pružatelju usluga tiska moraju imati mogućnost zaraditi više od manje količine poslova te svoje poslovanje učiniti različitim od konkurencije. Digitalna poboljšanja – poput zlatne, srebrne, bijele, prozirne i fluorescentne boje mogu osigurati i povećanje profita i konkurentsku prednost. Ključni elementi koje iznosi i Keypoint Intelligence o tome zašto je digitalno oplemenjivanje važno uključuju:

• Vrijednost: Korisnici usluga tiska spremni su platiti od 24 do 89% više  u odnosu na CMYK za oplemenjivanje digitalnim tiskom.

• Mogućnosti poboljšanja: očekuje se da će se promotivni tisak, uključujući izravnu poštu, brošure, knjige, signage i kataloge, do kraja Q4 približiti razinama iz 2019. godine. Ove aplikacije u značajnoj mjeri trebaju digitalno oplemenjivanje.

• Konkurentnost: U globalnoj anketi, polovica svih pružatelja usluga tiska kaže da su specijalne boje postale obvezna oprema u njihovu poslovanju.

In-source, ne out-source:: Povećanje profita, ušteda vremena i troškova dodavanjem poslova oplemenjivanja unutar kuće, a ne vanjskim suradnicima.

Xerox_Beyond_CMYK
Koja rješenja za digitalno oplemenjivanje tiskarima nudi Xerox?

Xerox-ov, vodeći na tržištu, Beyond CMYK portfelj pruža profesionalcima u tisku priliku za poboljšanja digitalnog tiska. Bez obzira radi li se o tiskarama s velikim nakladama, srednjoj proizvodnji ili uredskim potrebama. Naša rješenja uključuju:

• Mogućnosti za dizajnera: Xerox Beyond CMYK ponude mogu automatizirati dodavanje digitalnih ukrasa bez dizajnera ili otisnuti što god se može zamisliti uz pomoć dizajnera ili kreativne agencije.

• Skalabilnost: Xeroxova Beyond CMYK tehnologija je skalabilna s novim inovacijama i bojama koje se dodaju na platforme bez potrebe za kupnjom novog tiskarskog stroja.

• Pristupačno: Primelink i Versant 280 Adaptive Kit mogu se dodati za četvrtinu cijene novog CMYK+ uređaja.

• Neograničena paleta: Nitko ne može ponuditi raspon boja, lakova, miješanih metalik boja, proširenog gamuta, mogućnosti medija i tehnologije digitalnog oplemenjivanja u jednom prolazu kao što nudi Xerox Beyond CMYK portfelj.

Koliko je digitalno oplemenjivanje važno za brendove?

Veliki brendovi oduvijek su težili isticanju. Iskorištavanjem prednosti estetike i osjeta dodira mogu osvojiti srca i umove svojih klijenata i potrošača. Kao što sam ranije spomenuo, oplemenjeni/dorađeni otisak povećava prodaju između 24 i 89% više od običnog otiska. Trenutno smo svjedoci pomaka od otiska koji nudi samo informacije prema otisku koji ostavlja dojam i pokreće osjetila.

Digitalni ukrasi stvaraju dojam brenda koji traje, dojam koji kaže “visoka klasa” i “visoka vrijednost”. Zlato i srebro dodaju sjaj i bogatstvo. Xerox ima najbolju tehnologiju koja pomaže brendovima da poboljšaju svoj imidž. Na primjer, Xerox® Iridesse® Production Press postiže preljevne metalik nijanse s kojima se nijedan konkurent ne može mjeriti nanošenjem metalik slojeva u CMYK-u. Zlato i srebro se mogu koristiti samostalno ili u kombinaciji s roza, bijelim i prozirnim kako bi se postigli posebni točkasti efekti u jednom prolazu.

Xerox iGen 5, s druge strane, omogućuje premještanje više poslova koji imaju  PANTONE®zahtjeve za usklađivanje boja s ofsetnog na digitalni tisak. Eliminira pokušaje i pogreške uz inteligentno, precizno usklađivanje boja. Poboljšava živost i prikaz boja fotografija.

Mogućnosti koje Xerox tehnologija nudi su neograničene. Dijelovi koje iskaču sa stranice, premazi koji dodaju sjaj cijeloj stranici ili samo dijelu, teksturirani efekti koji podižu elemente dizajna u treću dimenziju i još mnogo toga.

Kod kojih aplikacije je moguće koristiti digitalno oplemenjivanje?

Primjene su gotovo neograničene: posjetnice, ulaznice, izravna pošta, razglednice, pozivnice, omotnice, omoti za knjige, plakati, natpisi, privjesci, sklopivi kartoni.
Xerox rješenja za ukrašavanje uključuju  fluorescentne efekte idealne za plakate, sigurnosne znakove koji zahtijevaju pozornost, izravnu poštu koja privlači poglede, ambalažu proizvoda koja moraju stajati odvojeno u maloprodajnim trgovinama i na kraju, ali ne manje važno, mogu stvoriti nevidljive vodene žigove koji se otkrivaju pod UV svjetlom.

Je li ulaganje u digitalno oplemenjivanje skupo?

Suprotno uvriježenom mišljenju, digitalno oplemenjivanje nije tako skupo. No, prije ulaganja trebali biste odabrati ono digitalno rješenje za oplemenjivanje koje vam je potrebno danas i koje će vam biti potrebno u budućnosti. Morate znati koji su prioriteti vaših kupaca i kakvu vrijednost očekuju od digitalnih ukrasa. Također, možete kontaktirati Xerox predstavnika kako biste saznali više o našim rješenjima i kako vam možemo pomoći da proširite svoje mogućnosti ispisa izvan CMYK-a.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content