Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Modni studio Latea – proizvodnja odjeće danas je lijep, ali težak posao

Biti proizvođač odjeće u Hrvatskoj danas je, kako nam je rekla, gđa Suzana Lukša, vlasnica modnog studija Latea, i  lijepo i teško. „Lijepo kada možete realizirati sve što netko drugi želi i treba i kada su obje strane zadovoljne. Teško kada treba nešto nabaviti, a nemate gdje, kada trebate nešto riješiti, a ne znate kako“, rekla nam je gđa Lukša koja smatra da je tekstil danas jako podcijenjena grana u Hrvatskoj.

Inače, modni studio Latea započeo je poslovanje 2004. godine. Tijekom godina, raspon usluga i obujam djelatnosti znatno su se proširili, kao i njihovo znanje i kapaciteti. Njihov obrt danas uspješno funkcionira i sinonim je za vrhunsku kvalitetu i individualni pristup. U svojoj proizvodnji kombiniraju tradicionalne metode sa suvremenim pristupima kako bi postigli visoku kvalitetu i održivost.
Koriste ekološki prihvatljive boje i materijale, najčešće pamuk unatoč tome što su, kaže, cijene materijala, posebice pamuka, značajno porasle.

Izrađuju i svoje proizvode pod brendom ATELA, a imaju i uslugu šivanja za druge tvrtke. Baština i povijest također igraju ključnu ulogu u njihovom obrtu tako da često surađuju s kulturno umjetničkim društvima kako bi očuvali narodne nošnje i tradicionalnu kulturnu baštinu.

Njihovi proizvodi globalno su dostupni, a surađuju i s kooperantima u Italiji, Austriji i Njemačkoj. Takve suradnje omogućuju im pristup najboljim materijalima i tehnikama izrade te su upravo zbog toga u mogućnosti pružiti proizvode vrhunske kvalitete koji zadovoljavaju najviše standarde.
Prije tri godine pokrenuli su i web shop s kojim su prilično zadovoljni. S njime za sada pokrivaju Hrvatsku, a već za sljedeću godinu najavljuju širenje u Sloveniju i ostale zemlje regije.

Cijeli intervju s Textile Week Adria pogledajte na Print Magazin You Tube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content