Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Nova modularna Canon Colorado M-serija s bijelom

Prije otprilike tri mjeseca Canon je tržištu predstavio 4. generaciju svoje Colorado serije. Radi se o Colorado M-seriji, odnosno modularnom 1.6m roll-to-roll printeru s dvije konfiguracije brzine i Canon UVgel bijelom bojom. Sve ove karakteristike povećavaju produktivnost i značajno proširuju raspon aplikacija koje korisnici u segmentu tiska širokog formata mogu kreirati.
Svoju europsku premijeru, imao je na nedavno završenoj Fespi. S printerom nas je upoznao gosp. Niko Vlastelica, Regional Sales Manager za produkcijski tisak u tvrtki Canon Adria.
Uz sve ostale karakteristike, najponosniji je na bijelu boju. Kako nam je rekao, problem s bijelom bojom koja muči druge proizvođače, Canonov R&D odjel je riješio. Ključ je u strukturi bijele koju su postigli čime je riješen problem taloženja. „Nije potrebno prazniti glave, dovoljno ju je 30 sekundi protresti“, rekao nam je gosp. Vlastelica.
Bijela je dovela i do nevjerojatnog povećanja u aplikativnom dijelu. Ono što je također zanimljivo je da kada se korisnik odluči za nadogradnju s bijelom, sve se rješava softverski.  .

Modularnost M serije

M-serija (M je upravo oznaka za modularnost) može se konfigurirati s više opcija, ovisno o potrebama kupaca.

  • M3 Base ima opciju CMYK UVGel boje pružajući sjajni završni otisak s vrlo oštrom kvalitetom slike i dosljednom bojom
  • M3 Pro modul dodaje opciju FLXFinish+, omogućujući dodavanje mat, sjaja ili mješavine mat i sjaja, kao i mogućnost dvostranog ispisa
  • M5 Pro modul ima sve značajke modula M3 plus poboljšanja brzine uz veću zapreminu boca s bojom (1000 ml i 750 ml)
  • Opcije bijele – Uređaji serije M mogu se jednostavno nadograditi na “W” verzije za bijelu tako da korisnici mogu naknadno kupiti opciju bijele.

Otisci s bijelom na M-seriji ispisuju se 2-3 puta brže od konkurencije, trošeći 50-70% manje boje.  UVGel boja koja ne isparava pomaže zadržati bijele pigmente u suspenziji, a značajke automatiziranog održavanja pisača osiguravaju da su boja i mlaznice uvijek spremni za ispis. Bijelu je moguće ispisivati do pet slojeva. UVGel boje imaju GREENGUARD Gold-certifikat.

Sve u svemu M-serija ima čvrste temelje, a mogućnost  modularne nadogradnje čini još atraktivnijom. Ne čudi stoga, kaže nam gosp. Vlastelica, da je već prije sajma Fespa ispunjen plan prodaje.  

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content