Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

MOUVENT – budućnost digitalnog tiska iz Bobsta

Zajedničko ulaganje švicarskih tvrtki Bobst i Radex rezultiralo je stvaranjem novog centra za digitalni ispis pod nazivom Mouvent. Ova inicijativa predstavljena je medijima u Švicarskoj, gdje su također predstavljena i tri nova ink-jet stroja za tisak etiketa i tekstila. Iz Bobst-a su priopćili kako su pokrenuli Mouvent AG sa start-up tvrtkom Radex AG, kako bi ostvarili svoju viziju digitalne transformacije u budućnosti i ponudili strojeve s niskim troškovima proizvodnje. Mouvent ima 80 zaposlenika u Švicarskoj, usmjerit će se na razvoj i budućnost digitalnog tiska.

Mouvent_logo

“Doista vjerujemo da je ovo prekretnica za budućnost digitalnog tiska, neovisno o industriji ili tržištu”, rekao je g. Jean-Pascal Bobst, predsjednik Uprave Bobst Group SA. “Trenutni trendovi u industriji potiču potražnju za visokokvalitetnim i pristupačnim digitalnim tiskarskim strojevima. Kroz Mouvent nastojimo pokrenuti kvantni skok u ovom području, pružajući tržištu ono što mu najviše treba, a to je visoko pouzdani industrijski digitalni tisak na različitim podlogama po konkurentnim cijenama.”

Pod novim imenom, Bobst će uvesti ink-jet tiskarske strojeve, kako za UV tisak, tako i za tisak na bazi vode, za široki raspon tržišta i aplikacija, počevši od tekstila i naljepnica. Strojevi koriste drop-on-demand ispisne glave Fujifilm Samba i vlastitu Mouvent tehnologiju za kontrolu ispisa boje koja se u modulima može kombinirati do željene širine ispisa. Brzina tiska je do 100 m/min, u rezoliciji od 1200 x 1200 dpi-a, na svim vrstama podloga. Prvi strojevi razvijeni su za tisak naljepnica, tekstila i fleksibilne ambalaže, a u planu su također srtojevi za tisak sklopivih kartonskih kutija i ljepenke.

Dva UV ink-jet tiskarska stroja, Mouvent LB701-UV (170mm širine) i LB702-UV (340mm širine), bit će predstavljena na Labelexpo-u, u devetom mjesecu 2017. Nakon toga slijedi beta testiranje. Tvrtka je također pokazala planove za ekvivalentne strojeve za ispis na bazi vode – za tisak etiketa koje su sigurne za tisak u prehrambenoj industriji.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content