PRINT MAGAZIN NEWSLETTER


Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.

Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Može li održivi ispis doprinijeti povjerenju u neki brend?

Gotovo trećina potrošača odabrala je brendove zbog njihove ekološki održive prakse. U istraživanju tvrtke Deloitte, „Prihvaćaju li potrošači još uvijek održivost?“ utvrđeno je da je 30% ljudi donosilo odluke na temelju etičke prakse. Njih čak 28% prestalo je kupovati određene robne marke ili proizvode zbog etičkih ili održivih razloga.

Ova odluka da se favoriziraju robne marke koje imaju jasan pristup održivosti ključni je pokretač rasta zelenog tiska, spominje se u novom tržišnom izvješću Smithersa. Budućnost tržišta zelenog tiska do 2026. razmatra kako tiskarska industrija može pomoći brendovima u rješavanju problema potrošača ekološki i društveno održivim materijalima, uz učinkovitost dizajna i proizvodnje.

Izvješće identificira ključne pokretače za zeleni ispis koji uključuju:
  • Održivost u tisku
  • Nastojanja/trud robne marke
  • Promjena preferencija i generacijskog ponašanja.

U istraživanju se spominje i da iako tisak možda nije primarni uzrok stvaranja stakleničkih plinova, ipak doprinosi tome u mrežama opskrbnog lanca tiska i životnom ciklusu.

Strategija zelenog tiska može pomoći u smanjenju utjecaja industrije na okoliš i razvija se kroz:
  • dizajniranje proizvoda uz što manje otpada i onečišćenja, održavanje rješenja i materijala koji regeneriraju prirodne sustave, poznate kao kružno gospodarstvo
  • porast potražnje potrošača za ekološki prihvatljivijim proizvodima što potiče istraživanje i razvoj novih mogućnosti pakiranja
  • veće premještanje poslovnih i proizvodnih procesa u oblak, što dovodi do povećanja ispisa s centraliziranim operativnim funkcijama, pružajući prilike za održivije prakse.

Tvrtka Ricoh također je kontinuirano posvećena razvoju rješenja kojima pridonosi razvoju održivog društva. Prilikom projektiranja sustava kontinuirano traže načine kako bi pružili podršku tiskarama. Bilo da se radi o smanjenju potrošnje energije, maksimiziranju proizvodnje ili pružanju maksimalne učinkovitosti.

Primjerice, digitalni pisači kao što su Ricoh ProTM VC70000 i Ricoh ProTM C7200x, omogućuju ispis malih naklada te proizvodnju kreativnog personaliziranog ispisa. Sve to utječe na smanjenje otpada, pomaže minimalnim narudžbama i omogućuje isporuku na vrijeme.

Najnoviji oglasi
Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content