Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

Müller Martini: 45 knjiga različitih formata u osam minuta

Müller Martini doradna rješenja za tisak knjiga ne treba posebno predstavljati. Na naše ih tržište već dugi niz godina donosi tvrtka Pokugraf.
Na ovogodišnjoj drupi predstavili su impresivna rješenja s fokusom na automatizaciju. Predstavio nam je ih je gosp. Ivan Repec, prodajni predstavnik.
Naglasak je bio na novoj SigmaLine Comapct doradnoj liniji koja je nasljednik SigmaLine3. Dolazi sa značajnim unaprjeđenjima posebice u pogledu automatizacije i izradi knjižnih blokova.

Kako nam je rekao gosp. Repec, da bi SigmaLine Comapct linija bila još produktivnija može se povezati s dodatnim strojem, što je na sajmu drupa bila Antaro linija.

Cijeli proces je vrlo brz, traje oko osam minuta, a spoj ove dvije linije može u tom periodu proizvesti 45 knjiga različitih formata. Sve, naravno, kreće od zaprimanja medija, arka ili role koja je prethodno otisnuta na nekom od digitalnih tiskarskih strojeva.
U cijelom procesu je nekoliko zanimljivosti. Jedan od njih je savijanje putem zraka kako bi, između ostalog, sva podešavanja koja stroj mora u hodu napraviti bila bez zaustavljanja, odnosno kako bi automatizacija došla do punog izražaja,
Druga je vezana uz Antaro liniju, a radi se o InfiniTrimu ili kako su ga na drupi nazvali „Transformer“. InfiniTrim je jedinstveni koncept rezanja, odnosno rezač s tri pojedinačna noža koji automatski obrezuju proizvod sa sve tri strane. Zahvaljujući tome stroj se unutra nekoliko sekundi može prebaciti s A5 na A4 format što doprinosi visokoj razini učinkovitosti. „Velika je to prednost i inovacija koju Müller Martini ima u odnosu na konkurenciju“, rekao nam je gosp. Repec

Više o cijelom procesu te kao i tko je idealan kupac ove linije koja u proizvodnom pogonu zauzima oko 400m2 doznajte u Print Reportu na Print Magazin YouTube kanalu.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content