Prvi saznajte najnovije vijesti
Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti

N.C.R. i Hexis 15 godina uspješnih wrap akademija

Ideja o ukrašavanju i brendiranju vozila stara je gotovo koliko i sama industrija automobila. U počecima se koristila boja, ponekad tinta, ali sigurno ne folija. Ekspanzija obljepljivanja automobila folijama snažnije je započela 90-ih godina prošlog stoljeća. Tada je tehnologija ispisa folija doživjela veliki skok u kvaliteti, učinkovitosti, i možda najvažnije, pristupačnosti.
Tvrtka N.C.R. iz Ljubljane, također je brzo prepoznala potencijal car wrap segmenta te je zbog sve većeg interesa krenula s organiziranjem Car Wrap Akademija.
U organiziranje Akademije krenuli su zajedno s francuskim proizvođačem folije za wrap, tvrtkom Hexis, čije folije N.C.R. već 15 godina donosi na slovensko tržište.
Prva Akademija organizirana je sada već davne 2009. godine. To znači da N.C.R. i Hexis već gotovo 15 godina uspješno educiraju wrap umjetnike.

Oni su prvi koji  su regiji krenuli u edukaciju korisnika na ovaj način. Pitali smo ih zašto? Kažu iz jednostavnog razloga da ima što manje pritužbi zbog “neznanja.

U tvrtki N.C.R. ističu kako su zbog velikog interesa polaznika Car Wrapping Akademiju prvih godina organizirali čak nekoliko puta godišnje. Prve godine čak četiri puta, uz sudjelovanje oko 150 polaznika.

Prvo su, kažu, počeli s informativnim radionicama o wrap folijama i pravilnom rukovanju njima,  a zatim su uslijedile dvodnevne edukacije koje su polaznicima dale dovoljno znanja za samostalan rad. U svakom slučaju, ističu, kako je praksa ta koja čini majstora te se kilometri zalijepljene folije najviše računaju.

Od wrap osnova do certifikacije

N.C.R. Car Wrapping Akademija namijenjena je kako početnicima koji bi se željeli baviti wrappom, tako i onima s iskustvom koji žele dodatno unaprijediti znanja. Ako je suditi po interesu, car wrap tržište još uvijek nije zasićeno te za svakog dobrog majstora ima više nego dovoljno mjesta.

S vremenom su u N.C.R.-u, zajedno s Hexisom, program Akademije nadograđivali. Sada uključuje i i obuku za primjenu PPF-a (paint protection film) za zaštitu auto laka te obuku za zatamnjivanje auto stakla. Trenutno je, kažu u N.C.R.- u , za ova dva treninga najveća potražnja jer se radi o traženoj usluzi koja se može dobro naplatiti.

Program akademije sastoji se od inicijalnog seminara, praktične radionice i završnog ispita, na kojem polaznik koji uspješno položi ispit stječe zvanje “Wrapp Expert”. Posljednja faza Akademije je mogućnost certifikacije koja polaznike stavlja na wrap kartu kartu svijeta. Certifikaciju je moguće napraviti u sign, wrap i Bodyfence (PPF) segmentu.

Posljednja N.C.R.  i Hexis Car Wrapping Akademiju održana je u 10. mjesecu ove godine. Nove edukacije najavljuju već za početak 2024. godine.
Svoje mjesto možete osigurati već sada.

Ovisno o popunjenosti i interesu, ističu da će najvjerojatnije tijekom 2024. godine biti organizirana još jedna Akademija.

.

Najnoviji oglasi
  • Trenutno nema dostupnih oglasa.

Partneri

Prijavite se na newsletter

Primajte tjedne novosti iz svijeta grafičke industrije i saznajte sve o našim promocijama i besplatnim sadržajima za posjetitelje/besplatnim sudjelovanjima na eventima, sajmovima i dr.Prijavom na Newsletter prihavaćate našu Politiku privatnosti
Skip to content